SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez confirma que els turistes estrangers podran entrar a Espanya a partir del juliol

Anuncia un segell de seguretat sanitària i un altre de sostenibilitat ambiental || El president del Govern central atribueix a la “irresponsabilitat” del PP l'acord de la polèmica dels socialistes amb Bildu

El president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, ahir en roda de premsa al palau de la Moncloa.

El president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, ahir en roda de premsa al palau de la Moncloa.EFE/MONCLOA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que hi haurà temporada turística aquest estiu. Així ho va avançar en una roda de premsa des de la Moncloa, en la qual també va assegurar que l’Executiu reprendrà a partir del juliol l’entrada de turistes estrangers a Espanya “en condicions de seguretat”. “Hi haurà temporada turística aquest estiu, per tal de reactivar el turisme estatal, per la qual cosa convido tots els establiments, bars, restaurants i totes les destinacions turístiques del país a reprendre la seua activitat”, va afirmar. “Espanya necessita turisme i seguretat en origen i destinació, per la qual cosa garantirem que els turistes no corrin cap risc ni el portin al nostre país”, va declarar, i va citar que basarà el seu pla de represa del turisme en dos segells principals, el de la seguretat i el de la sostenibilitat.

Va fixar a “finals de juny” la data en la qual els turistes estatals podran recuperar les vacances, per la qual cosa va animar els ciutadans que comencin ja a planificar-les. Es va referir a anar a la muntanya, a la platja o visitar monuments històrics, i va animar la població espanyola a “aprofitar els grans avantatges que té el país en turisme, que aquest és un bon any per conèixer el nostre gran país”.

El Govern central aprovarà dimarts el dol a tot l’Estat durant deu dies per les víctimes del coronavirus

D’altra banda, va anunciar que a partir de dimarts, quan tot el territori estigui almenys en fase 1, s’aprovarà la declaració de 10 dies de dol en memòria de les víctimes del Covid-19.

En clau política, el líder socialista va atribuir a la “irresponsabilitat” del PP al votar en contra de la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma l’acord del PSOE amb Bildu sobre la reforma laboral amb el qual els socialistes buscaven facilitar l’aprovació de la cinquena extensió i ha acabat provocant polèmica i tensions al Govern de coalició.

Va recordar que prestacions similars existeixen en altres països europeus i que servirà per emparar 4 de cada 5 persones que a Espanya pateixen pobresa severa. Així mateix, va indicar que aproximadament la meitat de les llars que percebran aquest ingrés compten amb nens a càrrec i va lamentar que a Espanya més de dos milions de petits pateixen situacions de pobresa. El president va indicar que aquesta prestació podrà cobrar-se a partir del juny, segons es vagin aprovant les sol·licituds.

L’ingrés mínim vital es cobrarà des del proper mes de juny Pedro Sánchez va anunciar ahir que l’ingrés mínim vital serà aprovat pel Consell de Ministres la setmana que ve, començarà a cobrar-se al juny i beneficiarà prop de 850.000 llars amb un cost anual, que anirà a càrrec de la Seguretat Social, de 3.000 milions d’euros.

tracking