SEGRE

MÓN

Una ministra gal·la desaconsella als seus ciutadans estiuejar a Espanya

París imposa des d'avui quarantena als viatgers espanyols || Itàlia creu que els seus primers casos es van donar al desembre i inicia un test per detectar anticossos

Mentre es relaxen cada vegada més les restriccions, molts italians van aprofitar el bon temps d’ahir per anar a la platja.

Mentre es relaxen cada vegada més les restriccions, molts italians van aprofitar el bon temps d’ahir per anar a la platja.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern francès ha confirmat la imposició d’una quarantena voluntària de catorze dies per a tots els viatgers procedents d’Espanya. “Els viatgers que arribin amb avió només des d’Espanya seran convidats a efectuar una quarantena voluntària”, va explicar el ministeri de l’Interior gal en un comunicat. La norma, que entra avui en vigor, s’aplica com a resposta de l’Elisi a la decisió de l’Executiu de Pedro Sánchez d’imposar una quarantena de dos setmanes als ciutadans que entrin a Espanya amb avió.

En paral·lel, la ministra francesa de Transició Ecològica i Inclusió, Élisabeth Borne, va recomanar ahir als seus compatriotes que no vagin de vacances a Espanya a causa que les autoritats sanitàries, al seu parer, estan adoptant decisions “contradictòries”. “No puc recomanar als francesos que reservin unes vacances a Espanya a dia d’avui. Espanya ha optat per obrir fronteres, però alhora ha establert normes sobre les persones que arriben amb avió. És contradictori”, va manifestar Born en declaracions a France Inter. No obstant, la portaveu del Govern central i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va assegurar que estan treballant perquè al juliol hi hagi acord sobre trànsit de viatgers amb “almenys” Portugal, França, el Regne Unit i Alemanya, països que exerceixen un paper important per al sector turístic d’Espanya.

D’altra banda, Itàlia, que ahir va sumar 119 morts i va detectar 669 contagis, hauria pogut tenir els primers casos de coronavirus al seu territori cap al 8 de desembre a Gènova. Així ho va afirmar ahir Filippo Ansaldi, un dels assessors sanitaris de l’Executiu regional de la Ligúria.

Per la seua banda, les autoritats sanitàries comencen avui a desenvolupar tests serològics a més 150.000 voluntaris per detectar anticossos contra el coronavirus i provar de determinar l’afectació real de la pandèmia a Itàlia, que podria ser més gran que la reflectida en les xifres oficials.

La Xina insisteix que no va fabricar el virus i accepta cooperar per esbrinar-ne l’origen La directora de l’Institut de Virologia de Wuhan, Wang Yanyi, va assegurar ahir que el SARS-CoV-2 no va sortir dels seus laboratoris i que no es correspon amb cap de les soques vives que estudiaven abans que es desencadenés la pandèmia. “Vam rebre per primera vegada la mostra clínica d’aquesta pneumònia desconeguda el 30 de desembre de l’any passat. Després, vam descobrir que era un nou coronavirus. No en teníem cap coneixement abans, ni havíem trobat, investigat o preservat aquest virus”, va manifestar. En paral·lel, el ministre d’Exteriors xinès, Wang Yi, va obrir la porta a la cooperació internacional per investigar com es va originar el nou virus. “La Xina es manté oberta a la cooperació en matèria d’investigació amb la comunitat científica internacional per estudiar l’origen del coronavirus”, va assenyalar, alhora que va apressar els EUA a “deixar de perdre un temps preciós” i començar a cooperar amb Pequín “en diversos assumptes urgents, com la lluita contra la malaltia”. D’altra banda, les autoritats xineses van informar de tres nous casos, dos d’importats.

Mentre es relaxen cada vegada més les restriccions, molts italians van aprofitar el bon temps d’ahir per anar a la platja.

Mentre es relaxen cada vegada més les restriccions, molts italians van aprofitar el bon temps d’ahir per anar a la platja.EUROPA PRESS

tracking