SEGRE

CATALUNYA

Barcelona rep la fase 1 amb poques terrasses obertes i més mobilitat

Mal temps a Tarragona, i les platges segueixen desertes || Salut proposa unificar les regions metropolitanes i Barcelona, deixant-les a la fase inicial una setmana més

El temps no va acompanyar en la reobertura de les platges tarragonines. A la imatge, Salou, ahir.

El temps no va acompanyar en la reobertura de les platges tarragonines. A la imatge, Salou, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona va entrar ahir a la primera fase del pla de desescalada amb un repunt de la mobilitat i una tímida reobertura de les terrasses de bars i restaurants. D’aquesta manera, segons va indicar el Gremi de Restauradors, dos de cada tres establiments romandran tancats fins a la fase 2. També la gran majoria d’hotels va continuar amb la persiana abaixada, davant de les restriccions en l’arribada de turistes estrangers. D’altra banda, l’afluència de viatgers al metro va repuntar un 13% en comparació amb la setmana passada, mentre que també es va recuperar una mica la xifra d’usuaris de Rodalies i Ferrocarrils. A més, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona, Eloi Badia, va anunciar que l’ajuntament obrirà també les platges de 8 a 11 de la nit per fer esport individual o passejar. Mentre que a Barcelona encara està prohibit el bany al mar, els veïns del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, amb l’entrada a la fase 2, ja poden disfrutar de les seues platges. Tanmateix, ahir, el primer dia d’aquest nou estadi de la desescalada, van ser pocs els que van aprofitar per gaudir del mar. La pluja va aigualir la reobertura de les platges. Per un altre costat, la conselleria de Salut va proposar la unificació de les regions sanitàries metropolitanes amb la de Barcelona, i que les tres segueixin a la fase 1 la setmana que ve. La consellera del ram, Alba Vergés, havia apuntat aquesta possibilitat després de les “molt bones” dades de la lluita contra la pandèmia. Així mateix, demanaran a l’Estat que Girona, Catalunya Central, el Penedès i el Garraf passin a la fase 2 l’1 de juny, mentre que Ponent es quedaria a l’1. D’altra banda, Catalunya va registrar ahir 13 morts més per Covid, la xifra més baixa des del 16 de març, i va comunicar 242 nous casos. Ara per ara, s’han detectat 65.060 positius i han mort 11.848 persones. D’aquestes, 6.619 van morir en hospitals.

Dos milions per al campus d’Igualada de la UdL

El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar ahir una inversió de dos milions d’euros al campus d’Igualada de la Universitat de Lleida (UdL) per convertir la Conca d’Òdena en un hub de Biomedicina i Ciències de la Salut. El president va assumir aquest compromís en el marc d’una visita a la capital de l’Anoia, principal focus del coronavirus a Catalunya a començaments del mes de març. En aquest sentit, va ser el primer desplaçament de Torra fora de Barcelona des que es va decretar l’estat d’alarma. A més, el president també va dir que destinaran un altre mig milió d’euros a la UdL per tal d’impulsar activitats en l’àmbit de la salut. Per la seua part, la consellera d’Empresa, Carme Chacón, va explicar que els dos milions d’euros permetran acabar de finançar el projecte del nou campus de ciències de la salut d’Igualada.

El temps no va acompanyar en la reobertura de les platges tarragonines. A la imatge, Salou, ahir.

El temps no va acompanyar en la reobertura de les platges tarragonines. A la imatge, Salou, ahir.ACN

tracking