SEGRE

POBLACIÓ

El Govern aixecarà la quarantena a turistes estrangers l'1 de juliol

Assegura que no es deu a pressions ni del sector ni de països com França || La ministra d'Exteriors vol discutir amb els socis europeus la coordinació

Presa de temperatura a una passatgera a l’aeroport d’Alacant, aquest cap de setmana.

Presa de temperatura a una passatgera a l’aeroport d’Alacant, aquest cap de setmana.DELEGACIÓN DEL GOBIERNO EN ALICANTE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central aixecarà la quarantena per a turistes estrangers l’1 de juliol, segons va anunciar ahir el Palau de la Moncloa després d’una reunió d’una comissió interministerial per reactivar el sector turístic amb motiu de la pandèmia del Covid-19.

La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, va assegurar que la decisió de posar data final a la quarantena “no és el resultat de pressions de ningú” –ni del sector turístic ni del malestar d’altres països, com és el cas de França–, sinó “de l’esforç de tots”. “A mesura que anirem guanyant espais de llibertat, aquestes mesures a la frontera poden canviar i és el que canviarà”, va dir. “Substituïm la quarantena per altres mesures a la frontera, però no ho hem fet abans de saber quan poden moure’s lliurement els ciutadans espanyols dins del nostre territori”, va explicar la ministra.

El Govern espanyol va decidir imposar aquesta quarantena a partir del dia 15 de maig i “durant tota la vigència de l’estat d’alarma i les seues possibles pròrrogues”, sense posar una data fixa d’acabament. També fins que acabi l’estat d’alarma estan tancades les fronteres, també entre països Schengen, –segons la pròrroga publicada aquest cap de setmana–, excepte per a espanyols, residents i treballadors transfronterers, de manera que no hi ha turisme.

L’Executiu va justificar les dos mesures precisament en la desescalada gradual iniciada per Espanya. Fins ara, qualsevol que arribava a Espanya havia de confinar-se en un domicili, però ara que ha començat la mobilitat intraprovincial es fa necessari frenar la importació de casos, argumentava el Govern central.

L’Executiu espanyol, i així ho va reiterar la ministra d’Exteriors, vol discutir amb els socis europeus com coordinar l’aixecament de mesures i quins protocols de seguretat posar en marxa per poder assegurar així la salut en la temporada turística.

tracking