SEGRE

EMPRESA INNOVACIÓ

Pastoret de Sant Guim inverteix 8 milions en noves instal·lacions

Inaugura un nou magatzem logístic automatitzat, i en marxa l'ampliació de la planta || Especialitzada en iogurts, fa més d'un quart de segle que opera

Instal·lacions de Pastoret a la localitat de Sant Guim de Freixenet.

Instal·lacions de Pastoret a la localitat de Sant Guim de Freixenet.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa alimentària Pastoret, establerta a Sant Guim de Freixenet, ha inaugurat una ampliació de les instal·lacions, en què ha invertit vuit milions d’euros a fi de donar resposta a l’expansió de la seua activitat tant a l’Estat com a la resta del món. Tal com va avançar SEGRE, aquesta firma de la Segarra especialitzada en postres làcties i iogurts ha posat en marxa un nou magatzem logístic automatitzat de 2.600 metres quadrats amb què aspira a incrementar la plantilla en una quarantena de nous treballadors. Aquesta obra, a més de l’ampliació de la planta de producció, els permetrà duplicar la capacitat actual. En total, les instal·lacions de Pastoret sumen 3.700 metres quadrats.

Segons va explicar l’empresa ahir, al llarg de l’últim any s’ha emprès la primera fase de les obres, que ha culminat amb la posada en marxa del magatzem. Mentrestant, es continua treballant en una segona fase del projecte, que és l’ampliació de la planta de producció. La previsió és que estigui enllestida a l’octubre.

L’empresa combina els processos d’elaboració tradicionals amb la innovació, afirmen

Així les coses, la directora general de Pastoret, Teresa Vallès, va manifestar que l’empresa ha passat de ser una petita formatgeria familiar a una factoria “amb l’última tecnologia”. Tot i així, va destacar que es mantenen els processos artesanals en l’elaboració dels productes.

Alhora, innoven en sabors i textures, va destacar Vallès. Pastoret, que va començar l’activitat fa un quart de segle, està especialitzada en postres làcties i iogurts. En aquest sentit, segons Vallès, lideren el creixement dels segments Ecològic i Quefir a l’Estat espanyol. Així mateix, Pastoret exporta una part significativa de la producció a l’estranger. Arran d’això, els iogurts viatgen a entre 2 i 6 graus centígrads. A Hong Kong, han arribat a ser servits com a postres en un restaurant reconegut amb una estrella Michelin. Els productes tarden tres dies a viatjar des de Sant Guim de Freixenet fins a aquesta excolònia britànica sota sobirania xinesa.

D’altra banda, els ingressos de l’empresa s’han disparat en els últims anys. Així, Pastoret va facturar prop de 26,12 milions d’euros l’exercici 2018, l’últim del qual hi ha dades disponibles al Registre Mercantil.

D’aquesta manera, en comparació amb el 2017, el volum de negoci d’aquesta firma de la Segarra es va incrementar en 6.352.731 euros, i si es compara amb el 2016, va augmentar en més de deu milions d’euros. En aquesta mateixa línia, també van créixer significativament els beneficis.

I és que, el 2016, Pastoret va obtenir uns guanys que ascendien a un total de 783.409 euros. L’any 2017, el resultat de l’exercici va créixer fins a sobrepassar el milió i mig d’euros. Concretament, va ser de 1.626.125 euros. De nou, el 2018, que és l’últim any amb dades disponibles, els resultats de la companyia es van enfilar fins als 2.359.045 euros.

tracking