SEGRE

ESPANYA

El setanta per cent d'Espanya, 32 milions d'habitants, estarà dilluns vinent a la fase 2

A Catalunya avancen les regions de Girona, Central, Alt Penedès i Garraf || Sanitat diu que a l'Estat només hi ha hagut una mort per Covid en 24 hores, però només a Catalunya se n'han notificat 26

El setanta per cent d'Espanya, 32 milions d'habitants, estarà dilluns vinent a la fase 2

El setanta per cent d'Espanya, 32 milions d'habitants, estarà dilluns vinent a la fase 2

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Catalunya, Girona, Catalunya Central, Alt Penedès i el Garraf passaran a la fase 2 a partir de la setmana vinent i se sumaran al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran, que ja s’hi troben des de la setmana passada. D’aquesta manera, només l’àrea metropolitana de Barcelona i Lleida seguiran en fase 1. Al costat d’aquestes quatre regions també avançaran en la desescalada el País Valencià, les províncies andaluses de Màlaga i Granada i les castellanomanxegues de Toledo, Ciudad Real i Albacete i una comarca de Castella i Lleó, segons va confirmar ahir el ministeri de Sanitat.

Per tant el 70% dels espanyols, poc més de 32 milions d’habitants, seran des de la setmana que ve a la segona fase del pla de desconfinament marcat pel Govern central. Per la seua banda, les illes Formentera, La Gomera, El Hierro i La Graciosa progressaran a la 3, atesa la seua “molt bona evolució de les dades”.

Simón insisteix que els que s’han produït aquests dies són “petits” i “estan controlats”

Al contrari, Sanitat no va acceptar la sol·licitud de la Comunitat de Madrid que es flexibilitzessin algunes de les mesures de la primera etapa de la desescalada en la qual va entrar dilluns, com l’obertura dels centres comercials amb un 40% de l’aforament, la tornada a les aules dels alumnes de segon de Batxillerat per preparar l’EVAU i eliminar les franges per als passejos. “Madrid no ha arribat als 170 rastrejadors i els centres de salut no sumen els 600 metges que se li havia demanat: nosaltres som partidaris de l’evolució progressiva”, va justificar el titular de sanitat, Salvador Illa.

Hores abans, el ministeri va informar que la xifra total de morts pel nou coronavirus a Espanya es va situar ahir en els 27.119, la qual cosa representa una defunció més respecte a dimecres. Tanmateix, només a Catalunya les funeràries van notificar-ne ahir 26. Quant al nombre de casos, la xifra va augmentar ahir en 182.

Atribueix la baixa taxa de contagis a l’estat d’alarma El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va atribuir ahir a l’efectivitat de l’estat d’alarma, aprovat el 14 de març passat, l’actual taxa del 0,2 per cent de contagis del Covid-19. Les dades actuals “confirmen la tendència sostinguda positiva dels últims dies i vénen a confirmar que l’estat d’alarma ha funcionat. Es va decretar quan teníem un creixement de casos del 35 per cent i ara ja estem per sota del 0,2 per cent”, va asseverar el ministre, que també va recalcar que aquesta mesura excepcional ha funcionat gràcies a l’“esforç exemplar” de tots els espanyols i a la “dedicació dels professionals sanitaris”.

tracking