SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Iglesias titlla de demòcrates els Jordis tot i la condemna

El vicepresident es declara també disposat a negociar amb Puigdemont || Diu que a Vox “li agradaria un cop d'Estat”

Pablo Iglesias.

Pablo Iglesias.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident segon del Govern i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, va defensar ahir que el president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que compleixen condemna per la seua participació en l’organització del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, “són uns demòcrates que haurien de formar part del debat polític” sobre Catalunya. Així ho va assegurar durant la Comissió per a la Reconstrucció Econòmica i Social d’Espanya després del Covid-19, en la qual també ha posat de manifest que està disposat a dialogar amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, perquè és el líder d’una formació “que voten molts espanyols”.

Això sí, davant de la petició d’alliberament dels Jordis plantejat pel diputat de Junts, Ferran Bel, el vicepresident va assegurar que “el Govern espanyol complirà la llei”, que és la que dicten “els tribunals de justícia”, agradi “més” o agradi “menys”.

Així, en aquesta mateixa comissió, Iglesias i el diputat de Vox Iván Espinosa de los Monteros van protagonitzar un agre enfrontament, quan el vicepresident va assegurar que a Vox li “agradaria un cop d’Estat”, i el diputat va abandonar la comissió.

A més, la portaveu del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, va reiterar ahir les seues declaracions anomenant “fill de terrorista” Iglesias i que aquest anunciï que anomenarà els advocats “les folklòriques”. “Esperarem que arribin els advocats, no crec que arribin”, va assenyalar. Tanmateix, el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras (PP), va admetre que no li va agradar la intervenció de la portaveu del PP al Congrés, i va reclamar “estar a l’altura de les circumstàncies”.

D’altra banda, la Secció Primera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional reprendrà el dia 8 de juny el judici contra el major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, acusat de rebel·lió; la intendenta Teresa Laplana, inculpada de sedició, i els excaps polítics de la policia César Puig i Pere Soler.

tracking