SEGRE

CATALUNYA

L'atenció sanitària en residències de gent gran passarà a ser dels CAP

Salut diu que el sistema ha d'estar preparat per a una nova onada de casos

La platja és la destinació favorita de mes de la meitat dels enquestats.

La platja és la destinació favorita de mes de la meitat dels enquestats.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atenció sanitària de les persones ingressades en residències passarà a dependre dels centres d’atenció primària, una cosa que només s’ha donat de manera excepcional durant la pandèmia. Aquest és un dels canvis que la Generalitat prepara en l’atenció postcoronavirus. L’objectiu és que els sanitaris que atenen aquestes persones als centres passin a formar part del sistema públic d’atenció primària, en lloc de ser de gestió privada. Fins ara això passava només en disset geriàtrics sota la gestió directa de la Generalitat, però el Govern espera que durant el 2020 ja funcioni als vuitanta-set centres de la seua titularitat.

Per la seua part, la consellera de Salut, Alba Vergés, va advertir que la recuperació del sistema sanitari després del gran impacte de la pandèmia serà lent i que han de preparar-se pensant

en una possible segona onada de cara a la tardor, quan a més coincidiria amb la grip. En aquest sentit, va dir que revisaran els processos de contractació i reorganitzaran els CAP, que ara a més diagnosticaran contagis i als quals se’ls dotarà dels EPI necessaris. Quant als decessos, ahir es van situar en els 12.222 després de reportar-se’n 42 de nous, i els positius van pujar a 66.288 al sumar-ne 387 més.

La costa catalana es prepara per controlar l’aforament en platges Amb l’arribada de la fase 2 i la reobertura de les platges, la costa es prepara per poder controlar que aquestes no es massifiquin. Salou ha instal·lat més d’una vintena de càmeres amb sensor que permetran, a partir del juny, comptabilitzar l’afluència a les platges en temps real amb l’objectiu que els ciutadans puguin saber si les zones a les quals pretenen anar estan plenes o no. Per la seua part, Barcelona prepara un control d’accés a les platges per evitar les massificacions.

tracking