SEGRE

EUA

La UE apressa Trump a reconsiderar la decisió de trencar vincles amb l'OMS

Moscou acusa els EUA de danyar la cooperació

Imatge d’arxiu d’Ursula von der Leyen i Josep Borrell.

Imatge d’arxiu d’Ursula von der Leyen i Josep Borrell.EFE/STEPHANIE LECOCQ/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Europea va demanar ahir als EUA que “reconsiderin” la decisió de trencar la seua relació amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ja que la cooperació global és “l’única via efectiva i viable per guanyar la batalla” contra la pandèmia mundial de coronavirus. “L’OMS ha de continuar sent capaç de liderar la resposta internacional a pandèmies, actuals i futures. Per això, la participació i suport de tots és requerida i molt necessària”, van dir en un comunicat l’alt representant per a la política exterior de la UE, Josep Borrell, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. “És el moment de la cooperació reforçada i de solucions comuns”, van afegir.

La crida europea es produeix després que el president nord-americà, Donald Trump, anunciés divendres la “ruptura” de les relacions del seu país amb l’OMS. El 18 de maig Trump va donar un termini de 30 dies a l’OMS per emprendre unes reformes que no va especificar, o altrament tallaria permanentment els fons a la institució. Tot i que encara no ha passat ni la meitat d’aquell termini.

Els EUA es mantenen com el país més afectat per la pandèmia i tornen a aproximar-se als 25.000 positius diaris en les últimes vint-i-quatre hores, amb la qual cosa acumula 1,74 milions d’infectats i 102.836 víctimes mortals.

Rússia va dir que al trencar amb l’OMS, els EUA danyen les relacions de cooperació en l’esfera de la salut enmig de la situació crítica provocada per la pandèmia.

En aquest sentit, el ministre de Salut d’Alemanya, Jens Spahn, va descriure com un “revés” al sistema mundial de salut la decisió dels EUA.

tracking