SEGRE

ESNOTICIA

Vergés: “Tot fa pensar que és segur portar demà els fills el col·legi“

La consellera Vergés no descarta augmentar la ràtio d'alumnes per aula al setembre

Diverses persones gaudint d’un xiringuito ahir dissabte a la platja de la Barceloneta, a Barcelona.

Diverses persones gaudint d’un xiringuito ahir dissabte a la platja de la Barceloneta, a Barcelona.EFE/TONI ALBIR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, va voler enviar ahir un missatge de tranquil·litat els ciutadans perquè demà portin els fills a les escoles. “Tot fa pensar que aquest dilluns és segur portar les criatures a les escoles.” En una entrevista a RAC1, va subratllar que “amb les dades a la mà, als nens no els afecta igual, encara que poden transmetre la malaltia, però en un percentatge més baix”.

A més, va obrir la porta a augmentar la ràtio prevista d’alumnes per aula de cara al setembre tenint en compte l’evolució en les pròximes setmanes i l’afectació més baixa en nens del Covid-19. “Estic segura que d’aquí al setembre canviaran moltes coses. Amb la informació que anem tenint, actualitzem els protocols i les recomanacions”, va afirmar.

Segons Vergés, el sistema de desconfinament per fases de l’Estat ha tingut moltes contradiccions. “Amb les fases, sembla que estem en un concurs. En aquest concurs de fases, la població està perduda”, va assenyalar, alhora que va dir que no ha estat útil a Catalunya i que a la gent li ha costat d’entendre. “Va arribar un moment que no podíem sortir a fer esport a un altre municipi, però podíem anar a l’altra punta de la nostra regió a prendre alguna cosa”, va criticar, i va afegir que fets com aquest han provocat moltes confusions.

Així mateix, aquest divendres la consellera ja va avisar que s’han de preparar pensant en una possible segona onada del coronavirus sobretot de cara a la tardor, quan a més coincidiria amb la grip, i va anunciar que revisaran els processos de contractació i ha parlat del descans dels professionals o de la reorganització dels centres d’atenció primària, que ara, a més, han de diagnosticar els contagis.

Celaá defensa reobrir les classes al juny pel seu “valor terapèutic” La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, va defensar ahir la reobertura de les classes el juny pel seu “valor terapèutic i emocional per a tots els alumnes i alumnes que han vist molt alterat el seu curs escolar en vint-i-quatre hores”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la ministra va manifestar que servirà per fer una trobada entre alumnes i professors, i potenciar de nou la interacció: “L’educació presencial és insubstituïble. Hem pretès recuperar-la en la mesura que sigui possible.”

tracking