SEGRE

ESNOTICIA

Confirmen el contagi d'un passatger del vol Madrid-Lanzarote

Un agent vigila les arribades de l’aeroport de Lanzarote.

Un agent vigila les arribades de l’aeroport de Lanzarote.EFE/JAVIER FUENTES/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona prova PCR realitzada a un passatger del vol Madrid-Lanzarote que va resultar positiu divendres per coronavirus va tornar a donar el mateix resultat dissabte, la qual cosa reafirma l’obligació que s’ha de mantenir aïllat i en seguiment sanitari actiu, va informar la conselleria canària de Sanitat.

Respecte a la resta del passatge es va indicar l’obligatorietat de realitzar aïllament domiciliari i seguiment sanitari a un total de 14 persones (incloent-hi el positiu) que han estat els contactes estrets durant el viatge. Als set dies se’ls realitzarà una prova PCR per determinar si han estat encomanats. La resta de passatgers no ha de fer cap tipus d’aïllament al no haver tingut prou contacte perquè es produís un contagi, atenent el protocol establert pel ministeri de Sanitat.

D’altra banda, un total de 41 passatgers d’un vol internacional que dissabte va arribar a Palma es troben en quarantena, a causa de l’ordre ministerial que va entrar en vigor el passat dia 15 de maig i que estableix que els viatgers procedents de l’estranger han de guardar quarantena els 14 dies següents a la seua arribada.

En aquest sentit, la delegació del Govern central a les Balears va recordar que, durant aquest període, les persones en quarantena hauran de romandre al seu domicili o allotjament, del qual únicament podran sortir per adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat o assistir a centres sanitaris o per causes de força major.

tracking