SEGRE

ESNOTICIA

El papa vol que la societat post-Covid sigui “més justa”

“El pitjor d'aquesta crisi seria desaprofitar-la i tancar-nos en nosaltres mateixos” || Els fidels tornen a la plaça de Sant Pere

Els fidels van tornar a acudir a la plaça de Sant Pere de Roma.

Els fidels van tornar a acudir a la plaça de Sant Pere de Roma.MASSIMIGLIANO MIGLIORATO / POLARIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El papa va advertir ahir que tot el sofriment causat per la pandèmia del coronavirus no haurà servit de res si no es construeix després “una societat més justa” i “més equitativa”. “Tot el sofriment no haurà servit de res si no construïm entre tots una societat més justa, més equitativa, més cristiana, no de nom, sinó que sigui una realitat, una realitat que ens porta a una conducta cristiana”, va dir el sant pare, en un missatge enregistrat en vídeo i enviat en castellà amb motiu de la vigília online organitzada per la Renovació Carismàtica Catòlica.

D’aquesta manera, va instar els cristians a “construir una realitat nova”, la qual cosa ha assenyalat com un “deure”. “Quan sortim d’aquesta pandèmia, no podrem continuar fent el que havíem fet fins ara i la manera com ho fèiem”, va dir. Francesc va demanar que l’Esperit Sant doni al món “ulls nous” i obri la ment i el cor “per afrontar aquest moment i el futur amb la lliçó apresa”. “Som una sola humanitat. No ens salvem sols”, va insistir.

Francesc va instar els cristians a construir una realitat nova quan s’acabi la pandèmia

En aquesta línia, va manifestar que aquest temps “no haurà estat en va” només si es treballa “per acabar amb la pandèmia de la pobresa al món”, mentre va assegurar que, de les grans proves de la humanitat, com està sent la pandèmia del Covid-19, “se’n surt o millor o pitjor”, però “no se’n surt igual que abans”. “Com volen sortir-ne vostès? Millors o pitjors?”, va dir.

Més tard, durant la missa de Pentecosta a la Capella del Santíssim Sacrament de la basílica de Sant Pete del Vaticà sense públic, Francesc va instar els cristians a deixar enrere la paràlisi que provoca el “narcisisme”, que es focalitza tan sols en el benefici propi i és indiferent als problemes dels altres. Així mateix, va advertir que el pitjor d’aquesta crisi “seria desaprofitar-la” i que el món surti de la pandèmia més tancat en si mateix.

Com a prova d’una nova normalitat, que també es dóna al Vaticà, els fidels sí que van poder acudir, després de gairebé tres mesos, a la plaça de Sant Pere de Roma per escoltar la pregària del Regina Coeli del sant pare, que en aquest període substitueix l’Àngelus, i rebre la benedicció del pontífex.

tracking