SEGRE

EUA VIOLÈNCIA

Els disturbis a causa del crim de Minneapolis s'agreugen als EUA

Almenys una persona ha perdut la vida per trets en una de les protestes || Trump anuncia que inclourà els antifeixistes a la llista d'organitzacions terroristes

Els bombers de Nova York apaguen les flames d’un cotxe patrulla durant les protestes.

Els bombers de Nova York apaguen les flames d’un cotxe patrulla durant les protestes.EFE/EPA/PETER FOLEY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El governador de Minnesota, Tim Walz, va anunciar ahir l’extensió del toc de queda diumenge a la nit i va explicar que es tancaran les principals autopistes per mirar d’evitar que es repeteixin els disturbis d’aquestes dos últimes nits, arran de les protestes per la mort de l’afroamericà George Floyd en mans de la policia.

Aquest dissabte a la nit, tres persones van rebre trets i una d’elles va morir a Indianapolis durant les protestes racials que es desenvolupen en diferents punts dels Estats Units.

La policia va confirmar una investigació en curs i la possible relació del tiroteig amb les protestes, tot i que aquest últim aspecte encara no s’havia verificat.

Mig centenar de grans ciutats van passar una nit de disturbis violents, durant els quals es van detenir diversos centenars de persones, i més d’una desena d’estats preveien la mobilització total de la Guàrdia Nacional per reprimir els disturbis.

Per la seua banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar que inclourà els col·lectius autodenominats antifeixistes a la llista d’organitzacions terroristes, en represàlia pels disturbis que han tingut lloc aquestes dos últimes nits per les protestes per la mort durant una detenció de George Floyd.

Per la seua banda, l’assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Robert O’Brien, va rebutjar que hi hagi un “racisme sistèmic” a la policia i va atribuir a unes quantes “pomes podrides” incidents com el de la mort de Floyd.

Per la seua part, l’alcalde de Nova York, el demòcrata Bill de Blasio, va ser criticat ahir per la seua defensa de l’actuació policial després que una camioneta de la policia de la ciutat envestís manifestants a Brooklyn.

A Alemanya, al voltant d’un miler de persones es van manifestar a Berlín en contra de la violència policial als Estats Units i exigint justícia per a George Floyd.

Per la seua banda, el ministeri d’Afers Estrangers rus va denunciar la “brutalitat sense justificació” que considera l’ús de gas irritant per part d’agents de la policia contra un corresponsal de l’agència de notícies RIA Novosti que cobria les protestes a Minneapolis.

tracking