SEGRE

ESPANYA

L'Estat entregarà a les comunitats la “governança absoluta” a la fase 3

Estima que algunes autonomies podran aixecar l'alarma abans del dia 21 el juny || El president reclama “unitat” contra “el virus de la divisió i la provocació”

El president del Govern, Pedro Sánchez, ahir.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ahir.MONCLOA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va ratificar ahir que l’Executiu demanarà una “última i definitiva” pròrroga de l’estat d’alarma de dos setmanes i va anunciar que les comunitats autònomes tindran la “màxima responsabilitat” en la gestió a partir de la fase 3 de la desescalada. Segons va avançar, la majoria d’Espanya podria estar el 8 de juny en fase 3, que podria tenir una durada inferior a les dos setmanes, si ho consideren oportú els governs autonòmics.

Així ho va assegurar Sánchez a la compareixença després de la trobada per videoconferència que va celebrar amb els presidents autonòmics. Els va comunicar la intenció de sol·licitar aquesta pròrroga per “posar fi a l’emergència sanitària” del coronavirus. Va assenyalar que, tret de la Comunitat de Madrid, algun territori de Catalunya, com l’àrea metropolitana de Barcelona, i algunes zones de Castella i Lleó, és previsible que “la pràctica totalitat” d’Espanya estigui en fase 3 a partir del 8 de juny. Va precisar que serà un estat d’alarma “diferent” i “molt més lleuger” tot i que “necessari” per culminar la desescalada i va tornar a apel·lar a la prudència dels ciutadans per evitar rebrots. A més, va demanar “unitat” per “mantenir a ratlla el virus de la divisió i la provocació” i utilitzar la bandera com a símbol “de pau i de futur” i no de “provocació”. La sisena pròrroga es prolongaria des del 8 al 21 de juny, data en la qual començaria l’anomenada nova normalitat ja que, “atesa l’evolució de la pandèmia”, al final d’aquest període de dos setmanes no caldria prolongar l’estat d’alarma.

tracking