SEGRE

Ciutadans votarà sí la pròrroga en acordar amb Sánchez el final de la desescalada

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir al Congrés, amb una mascareta.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir al Congrés, amb una mascareta.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cs votarà aquest dimecres a favor de la sisena pròrroga de l’estat d’alarma després d’arribar a un acord amb el Govern de Pedro Sánchez que garanteix que les mesures del decret d’aquesta última pròrroga seran "idèntiques" en la recta final de la desescalada sigui quina sigui la progressió sanitària de cada comunitat. Aquesta és una de les mesures recollides en l’acord subscrit per ambdues parts, segons sengles comunicats remesos pel Govern espanyol i Ciutadans.

Encara que el partit taronja no era indispensable per tirar endavant la votació de demà a causa de l’abstenció d’ERC i els vots a favor del PNB, ha defensat que votaria amb sentit de la coherència i independentment del que fessin els altres grups. Amb l’acord, tant el Govern espanyol com Ciutadans ratifiquen la seua coincidència en manifestar que és necessària una última pròrroga de 15 dies de l’estat d’alarma.

A més de garantir les igualtat de les mesures en totes les comunitats, ambdues parts han pactat que el Govern presenti abans del 15 de juny un nou reial decret llei que reguli la sortida de l’estat d’alarma per als territoris que l’assoleixin.

També haurà d’analitzar les reformes legals precises per disposar d’un mecanisme alternatiu que permeti protegir-se davant d’eventuals rebrots dels contagis per coronavirus sense necessitat d’acudir de nou a l’estat d’alarma.

El Govern espanyol s’ha compromès a comptar amb totes les comunitats "vigents d’igualtat" al marc en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per analitzar el marc jurídic necessari que garanteixi una sortida ordenada de l’estat d’alarma i la gestió de la pandèmia.

A més aprovarà abans del dia 15 un pla de reactivació del sector turístic dotat de 2.500 milions d’euros de línies d’avals ICO per garantir la liquiditat del sector. A aquesta quantitat se sumaran uns altres 151 milions d’euros en inversió en la transformació i digitalització del sector, que inclourà el reforç de destinacions intel·ligents i sostenibles, així com programes de formació per a empreses, negocis i treballadors.

L’acord permetrà als contribuents i als seus representants relacionar-se amb l’Agència Tributària a través de sistemes digitals com la videoconferència.

tracking