SEGRE

ESNOTICIA

El Govern central espera sumar Cs al bloc que recolza l'estat d'alarma

Ciutadans decidirà si hi dóna suport segons les dades epidemiològiques || Es compleixen 2 anys de la moció de censura que va portar Pedro Sánchez a Moncloa

Les platges valencianes, obertes a la fase 2 de desescalada.

Les platges valencianes, obertes a la fase 2 de desescalada.JOAQUÍN REINA / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central confiava ahir a comptar amb els suports o abstencions de la majoria dels seus socis d’investidura, i la possibilitat de sumar-hi Ciutadans, davant el no confirmat de PP i Vox, per aprovar demà dimecres la sisena i última pròrroga de l’estat d’alarma pel coronavirus.

El Consell de Ministres té previst aprovar avui el decret de l’estat d’alarma fins al 21 de juny, el sisè des que es va iniciar el 14 de març, amb canvis substancials sobre els anteriors i tornant a comptar amb l’abstenció d’ERC anunciada diumenge, que en l’anterior hi va votar en contra.

El PP i Vox insisteixen en la negativa a donar suport a noves pròrrogues a l’estat d’alarma

Al bloc del no seguiran PP i Vox, que ahir van reiterar la seua posició contrària a prorrogar l’estat d’alarma.

Per als populars la prolongació de l’alarma és no només “innecessària” sinó “perjudicial” per als espanyols, després que el president del Govern, Pedro Sánchez, anunciés diumenge que els presidents autonòmics seran la màxima autoritat una vegada els seus territoris estiguin a la fase 3. El portaveu de Vox, Jorge Buxadé, també va confirmar el vot en contra una vegada més del seu grup parlamentari en l’última pròrroga de l’estat d’alarma que demanarà el Govern central.

Per la seua part, el dirigent de Ciutadans i portaveu adjunt al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, va dir que el seu grup decidirà el vot davant de la sisena pròrroga de l’estat d’alarma en funció de les dades epidemiològiques que li expliqui el Govern i la necessitat o no de mantenir aquest marc jurídic, independentment de la postura del PNB i ERC després dels seus pactes amb l’Executiu.

Sigui quina sigui la posició de Cs, el Govern confia que el Congrés aprovi aquesta nova pròrroga demà, després que es complissin ahir els dos anys de la moció de censura que va portar Sánchez a la Moncloa, amb els vots a favor d’ERC, PNB, PDeCAT, Compromís, EH-Bildu i Nova Canàries.

Fonts republicanes van explicar que la ratificació es va produir per consens, la forma ordinària de decisió als òrgans d’ERC –només es vota en els casos en els quals és “necessari”, van matisar aquestes mateixes fonts–.

L’Executiva d’Esquerra ratifica l’abstenció L’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana va ratificar ahir l’acord pel qual els republicans s’abstindran demà al Congrés dels Diputats en la votació de la sisena i última pròrroga de l’estat d’alarma.

tracking