SEGRE

VIOLÈNCIA POLÈMICA

Els disturbis s'estenen per tot Estats Units i quaranta ciutats decreten el toc de queda

Trump s'amaga al búnquer subterrani de la Casa Blanca per les protestes davant la seu presidencial || Els aldarulls, que es repeteixen per sisè dia consecutiu, ja han causat la mort de tres persones

Uns manifestants cremen contenidors a Nova York i exigeixen justícia per la mort de George Floyd.

Uns manifestants cremen contenidors a Nova York i exigeixen justícia per la mort de George Floyd.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys quaranta ciutats de tot EUA, inclosa la capital, Washington D. C., van imposar diumenge tocs de queda a causa dels violents disturbis que s’han produït des de fa sis dies per tot el país durant les protestes ciutadanes que demanen justícia per la mort de George Floyd, l’home afroamericà que va perdre la vida asfixiat mentre estava sent arrestat per agents de la policia de Minneapolis. Aquest és el toc de queda més gran que s’imposa a causa de les revoltes al país des de l’any 1968, quan van assassinar Martin Luther King, el líder de la lluita pels drets civils de la minoria negra.

Els disturbis, que s’han traslladat a les principals ciutats del país, ja han causat la mort d’almenys tres persones, dos a Iowa i una altra a Kentucky. Per contenir els manifestants, el Govern nord-americà ha mobilitzat aproximadament 5.000 soldats de la Guàrdia Nacional que s’han repartit en quinze estats.

La filla de l’alcalde de Nova York va ser detinguda dissabte a la nit durant les protestes a la ciutat

Tanmateix, aquest fet no va impedir que durant la nit de diumenge passat es tornessin a registrar incendis intencionats, vandalisme i enfrontaments entre els manifestants i la policia. Un dels més violents es va produir a la capital de país, on les protestes es van concentrar majoritàriament al davant la Casa Blanca.

Això va provocar que el Servei Secret, encarregat de la seguretat del president, traslladés divendres Trump al búnquer subterrani de la seu presidencial, segons va informar el diari The New York Times.

En algunes ciutats com Nova York, es va poder veure agents de policia sumant-se a les reivindicacions dels manifestants enmig de les mobilitzacions en les quals van ser detingudes centenars de persones, entre elles la filla de l’alcalde de la ciutat, Bill de Blasio.

Enmig de la tensió a tot el país, Trump va tornar a apuntar als Antifa, l’extrema esquerra a la qual vol declarar com a terroristes, com a responsable dels aldarulls i va carregar contra la suposada debilitat dels governadors estatals.

Per la seua banda, l’agent que va immobilitzar amb el genoll el coll de Floyd durant gairebé deu minuts, va ser internat en un centre penitenciari d’alta seguretat. Al seu torn, el fiscal general de Minnesota va assegurar que sospesa processar els altres tres agents que van ser presents en el moment de la mort, una cosa que reclamen els manifestants. Aquestes multitudinàries protestes fan témer a les autoritats un repunt en el nombre de contagis de Covid-19 al país, que és el més castigat per la pandèmia.

A Barcelona, unes tres-centes persones es van concentrar al davant del consolat dels Estats Units per reclamar “justícia” per a Floyd.

Anonymous involucra Trump a la xarxa d’abusos d’Epstein El grup de hackers Anonymous va acusar ahir el president nord-americà, Donald Trump, d’estar implicat en la xarxa d’explotació sexual de menors que dirigia el magnat Jeffrey Epstein, que suposadament es va suïcidar a la presó abans de ser jutjat. “Vau fer matar Epstein per encobrir les vostres històries de tràfic i violació de nens”, van escriure. El grup va incloure un enllaç a un document anomenat El Petit Llibre Negre de Jeffrey Epstein, en el qual s’exposen noms de persones que van ajudar el magnat a reclutar nens i, fins i tot, van acudir a algunes de les seues festes. Entre aquestes persones, figuren la filla i l’exdona del president.

Uns manifestants cremen contenidors a Nova York i exigeixen justícia per la mort de George Floyd.

Uns manifestants cremen contenidors a Nova York i exigeixen justícia per la mort de George Floyd.EFE

tracking