SEGRE

ESNOTICIA

El Govern crea un grup d'experts per analitzar la Catalunya post-Covid

Una trentena de professionals estudiaran els possibles escenaris que hi haurà de cara a l'any 2022 en tots els àmbits || Pretén comptar amb uns 400 especialistes

Desenes de persones es concentren en un centre comercial de Girona en el primer dia obert.

Desenes de persones es concentren en un centre comercial de Girona en el primer dia obert.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va acordar ahir la creació d’un grup de treball format per trenta experts, quinze homes i quinze dones, per analitzar els diferents futurs de la Catalunya post-Covid en tots els àmbits de cara a l’any 2022. Així ho van anunciar en una compareixença conjunta el president, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, en la qual van afirmar que es tracta d’un grup de treball obert i que acabarà sumant la participació d’aproximadament quatre-centes persones.

L’objectiu d’aquest comitè, que segons aquests dos dirigents treballarà amb independència de l’Executiu, és preparar un document amb conclusions i “propostes molt concretes” per al febrer de l’any que ve per poder planificar com serà la Catalunya del 2022. Es preveu que el grup es posi en marxa ja a finals del mes que ve per treballar en un document inicial sobre els possibles escenaris que hi podria haver després de la pandèmia. “Necessitem alçar la mirada i mirar cap endavant. Veure aquest nou futur post-Covid que hem de construir entre tots”, va assegurar Torra. El Govern ha seleccionat una trentena de personalitats de “prestigi nacional i internacional” per formar aquest grup, que serà dirigit per la directora acadèmica del Center for Urban Science and Progress de Nova York, Victòria Alsina, i l’expert Genís Roca.

Al ser preguntats per si el Govern aguantarà fins al febrer del 2021, quan està previst que es presentin les conclusions, tenint en compte les diferències entre JxCat i ERC, tots dos van coincidir que al marge de les polèmiques entre els socis del Govern, s’ha de demostrar que “hi ha projectes de país que van més enllà de la conjuntura política diària”.

A més, en el marc del Pla de desconfinament gradual aprovat pel Procicat, la Generalitat impulsarà un programa de salut pública per “reforçar” la lluita contra el Covid-19. Aquest acord preveu la contractació de 108 professionals que treballaran per estudiar epidemiològicament els casos amb coronavirus, identificar i aïllar els casos, realitzar un seguiment dels seus contactes estrets i detectar precoçment els contactes transformats en casos i el monitoratge de l’impacte de la pandèmia.

tracking