SEGRE

CATALUNYAESPANYA

L'INE situa en 43.000 l'“excés de defuncions” durant la pandèmia

Simón diu que el virus deixarà 28.000 morts i que el desajust pot deure's al col·lapse sanitari || Catalunya suma 34 decessos però cap en vint-i-quatre hores

Diversos joves gaudeixen d’un vermut en una terrassa del Poble Sec a Barcelona.

Diversos joves gaudeixen d’un vermut en una terrassa del Poble Sec a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre estimat de defuncions que s’han produït a Espanya durant les primeres vint-i-una setmanes de l’any, fins al 24 de maig, ascendeix a 225.930 persones, la qual cosa representa un augment de 43.945 més respecte al mateix període de l’any anterior, segons dades publicades ahir per l’Institut Nacional d’Estadística. Aquestes dades contrasten amb les xifres proporcionades pel ministeri de Sanitat, que recullen un total de 27.128 decessos per Covid-19 des de l’inici de l’epidèmia. L’INE va puntualitzar que “aquestes dades reflecteixen la mortalitat sense distingir causes”, per la qual cosa va assegurar que “no es pot mesurar de forma exacta l’impacte de la pandèmia, malgrat que s’observa un considerable augment en el nombre de defuncions”.

Respecte a aquest ball de xifres, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va assegurar que aquest excés de mortalitat pot deure’s a altres causes com el retard en l’atenció en hospitals per la pandèmia. És aquest sentit, va remarcar que les “defuncions per coronavirus” és possible que arribin a situar-se en les 28.000. Quant al recompte diari que ofereix Sanitat, va registrar un mort en les últimes 24 hores i 63 en els últims set dies. A Catalunya, on l’excés de mortalitat s’ha situat en el 41%, les funeràries van reportar 34 noves defuncions fins dimarts, que eleven la xifra total fins a 12.323, tanmateix cap no s’havia produït en les últimes 24 hores. Els contagis van pujar fins als 67.233 al sumar-ne 150 de nous.

tracking