SEGRE

ESNOTICIA

Torra demana suport per exigir més recursos

Reclama a PSC i comuns que pressionin perquè l'Estat torni a Catalunya el que “genera” i descarta “retallades” en polítiques socials per fer front a la crisi

Torra es va sotmetre a la presa de temperatura al Parlament.

Torra es va sotmetre a la presa de temperatura al Parlament.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va reclamar ahir al conjunt de forces polítiques del Parlament que donin suport al Govern per exigir a l’Estat els recursos que Catalunya “genera” i que ara necessita per fer front a la crisi, i va tornar a descartar “retallades” en polítiques socials.

Durant la seua intervenció en la sessió de control del Parlament el mandatari va apel·lar directament al secretari del PSC, Miquel Iceta, a qui li va demanar “ajuda” per convèncer el Govern de Pedro Sánchez perquè permeti a la Generalitat un endeutament d’“almenys l’1 per cent” i no del 0,2 per cent. Aquest marge d’endeutament implicaria “més de 2.000 milions d’euros que podrien destinar-se a polítiques socials”, va destacar Torra. Així mateix el president també va dirigir els reclams als comuns, als quals va citar a exercir la seua influència a Madrid perquè l’Executiu central pagui el “deute històric” en llei de dependència i inversions en infraestructures a Catalunya assegurant que no aplicaran retallades en els pressupostos de la Generalitat per afrontar la reconstrucció econòmica i social que s’ha generat com a conseqüència de la pandèmia.

Per la seua part, la formació morada va assegurar que treballaran perquè sigui la Generalitat la que gestioni l’ingrés mínim vital aprovat la setmana passada per l’executiu.

Al ple també es va aprovar, amb suport de tots els grups menys la CUP, la creació d’una comissió d’estudi “per a la reconstrucció i la reactivació social i econòmica” després de la crisi. L’objectiu serà “establir un diàleg” entre els grups parlamentaris, els agents econòmics, cívics, socials i l’àmbit local, per abordar els canvis legislatius i les polítiques que s’han de desenvolupar després de la crisi.

tracking