SEGRE

ESNOTICIA

Alemanya aprova un paquet d'estímuls de 130.000 milions

Angela Merkel i el seu ministre de Finances, Olaf Scholz.

Angela Merkel i el seu ministre de Finances, Olaf Scholz.EFE/EPA/MIKA SCHMIDT / POOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Alemanya ha aprovat un paquet d’estímuls per valor de 130.000 milions d’euros per donar suport a l’economia del país en la recupació de la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus, segons va anunciar la cancellera, Angela Merkel.

La dirigent alemanya va al·legar que cal una despesa dràstica per “donar un futur a les pròximes generacions”. L’import aprovat, que comprèn el 2020 i el 2021, ha superat totes les expectatives, ja que s’especulava que les parts estudiaven destinar un total de 80.000 milions d’euros a aquesta contingència.

El conjunt de mesures inclou finançament per a les indústries amb dificultats, fons addicionals per als municipis alemanys, que han de fer front al creixent atur i a la pèrdua d’ingressos fiscals a causa del Covid-19, i un bo únic de 300 euros per nen dirigit a les famílies, que es pagarà juntament amb altres prestacions per tenir fills. A més, s’oferiran primes elevades per impulsar la compra d’automòbils, però el pla només s’aplicarà als cotxes elèctrics. Així mateix, l’IVA es reduirà temporalment del 19 al 16% i la taxa reduïda baixarà del 7 al 5%.

tracking