SEGRE

TRIBUNALS VIOLACIÓ GRUPAL

Condemnen a divuit mesos 4 membres de La Manada

Per abusar d'una jove a Pozoblanco || Les penes s'eleven, fins un màxim de quatre anys, per gravar i difondre un vídeo

Imatge d’arxiu del judici celebrat a Còrdova.

Imatge d’arxiu del judici celebrat a Còrdova.EFE /RAFA ALCAIDE/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre membres de La Manada imputats pels abusos sexuals a Pozoblanco (Còrdova) José Ángel Prenda, Alfonso Jesús Cabezuelo, Jesús Escudero i Antonio Manuel Guerrero, han estat condemnats a divuit mesos de presó cada un, una pena inferior als sis anys de presó que va sol·licitar la Fiscalia.

El jutge del jutjat Penal número 1 de Còrdova, Luis Javier Santos Díaz, també ha condemnat els quatre membres del grup per un delicte contra la intimitat amb penes d’entre setze mesos i tres anys.

El magistrat considera que el vídeo que prova els abusos sexuals, gravats quan la jove estava inconscient, es va obtenir de forma “lícita” i prova el “caràcter sexual” dels abusos.

Els fets són anteriors a la violació durant els Sanfermines del 2016, per la qual els cinc integrants de La Manada van ser condemnats a quinze anys de presó cadascun.

Els quatre acusats han estat condemnats a divuit mesos de presó i quatre anys d’allunyament de la víctima pel delicte d’abusos sexuals, així com una multa de 3.600 euros. A aquestes penes cal sumar les del delicte contra la intimitat que suposa compartir el vídeo dels abusos en dos xats de missatgeria. José Ángel Prenda, que va ser qui va enviar el vídeo, suma tres anys més de presó: una condemna total de quatre anys i mig de presó. Els altres tres membres de La Manada han estat condemnats a un any i quatre mesos per aquest delicte contra la intimitat. En total, dos anys i deu mesos de presó per a cada un. Alfonso Jesús Cabezuelo ha estat condemnat també per un delicte lleu de maltractament a pagar una multa. A més, hauran de pagar entre els quatre una indemnització a la víctima de 13.150 euros pel perjudici moral i personal.

L’advocat de la jove, satisfet però recorrerà L’advocat de la víctima va mostrar “satisfacció” per la sentència, encara que, va anunciar que estudia presentar recurs per agreujar “una mica més” les penes. L’acusació particular demanava 2,5 anys de presó per abusos sexuals, així com quatre anys i tres mesos de presó per un delicte contra la intimitat.

tracking