SEGRE

Perd la vida un nen de només deu anys pel Covid-19 a Aragó

Primera condemna a una Administració per no facilitar EPI

Continuen descendint els morts per Covid-19 a l'Estat, fins els 143 en les últimes 24 hores

Continuen descendint els morts per Covid-19 a l'Estat, fins els 143 en les últimes 24 horesEFE/Marcial Guillén/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de Salut Pública de l’Executiu aragonès, Francisco Javier Falo, va confirmar ahir que un menor de deu anys, que tenia una “situació compromesa prèvia”, ha mort a la comunitat autònoma a causa del coronavirus. Fins al moment a Aragó, on el nombre de morts sobrepassa els vuitcents, no s’havia registrat la defunció de cap menor d’edat. Falo no va voler aportar més informació sobre la situació del petit, va explicar que encara que el virus no és habitual en menors, “sí que se’n veu algun cas” i també s’ha produït alguna mort “quan hi ha circumstàncies que ho propicien prèviament, com es donava en aquest cas”.

Per la seua banda, el Jutjat Social de Terol ha condemnat el Govern d’Aragó per vulnerar els drets laborals dels sanitaris durant la pandèmia per no proporcionar-los els equips de protecció necessaris per prevenir els contagis.

La resolució, la primera d’aquest tipus que s’emet, obliga la Diputació General d’Aragó (DGA), el Servei Aragonès de Salut i l’Institut Aragonès de Serveis Socials (IASS) a proporcionar equips de protecció individual als sanitaris del grup A de centres públics, privats o concertats per poder fer front al Covid-19. Entre aquest material s’inclouen mascaretes FFP2 o FFP3, protecció ocular, guants, gorres, falques i gel hidroalcohòlic.

Denúncia

La sentència respon a la denúncia presentada per la Federació Aragonesa de Sindicats i Associacions de Metges Titulars i d’Atenció Primària, que també han presentat un requeriment a Osca i Saragossa. Aquesta decisió pot ser recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia d’Aragó (TSJA) en un termini de cinc dies hàbils.

tracking