SEGRE

ESPANYA

No portar mascareta serà multat amb fins a 100 euros

L'obligatorietat es mantindrà quan acabi l'estat d'alarma || Les empreses hauran de garantir la seguretat dels empleats

Aglomeració de persones en una terrassa de Pamplona.

Aglomeració de persones en una terrassa de Pamplona.EUROPAPRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern establirà l’ús obligatori de mascaretes més enllà de l’acabament de la declaració de l’estat d’alarma, que conclourà el pròxim dia 21 de juny, segons estableix l’esborrany del decret per a la nova normalitat que l’Executiu de Pedro Sánchez té previst aprovar al Consell de Ministres de dimarts vinent.

En matèria sanitària, estableix l’ús obligatori de mascaretes amb caràcter general per a majors de sis anys en espais tancats d’ús públic quan no es pugui garantir la distància de seguretat, i també en mitjans de transport “aeri, marítim, amb autobús, o per ferrocarril, així com en els transports públics de viatgers en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor”. Pel que fa al cas de vaixells i embarcacions, aclareix, no serà necessari “quan es trobin dins de la seua cabina”.

En aquest sentit, saltar-se l’obligació d’ús de mascaretes es considerarà una infracció lleu que podrà sancionar-se amb una multa que pot ascendir fins a 100 euros.

Pel que fa als centres de treball, la direcció de l’empresa haurà d’adoptar mesures de neteja i desinfecció adequades, posar a disposició dels treballadors material higiènic per a la neteja de mans i adaptar l’ordenació dels llocs de treball, l’organització dels torns i les condicions de treball de manera que es garanteixi el manteniment d’una distància de seguretat. En cas que això no sigui possible, s’haurà de proporcionar als treballadors equips de protecció adequats al nivell de risc.

Els centres docents, al seu torn, estaran obligats a garantir “les normes de desinfecció, prevenció i condicionament dels esmentats centres que aquestes estableixin”.

A més a més, les comunitats hauran d’elaborar plans de contingència que permetin comptar en un termini de màxim de cinc dies d’entre 1,5 i 2 llits de cures intensives i d’entre 37 i 40 llits per a malalts aguts per cada 10.000 habitants.

Pel que fa a les persones majors de seixanta anys o aquelles amb patologies de risc, l’organisme aconsella la utilització de mascaretes quirúrgiques.

L’OMS aconsella les proteccions L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha recomanat l’ús de mascaretes de tela en països amb transmissió comunitària i en els moments en què no es pot garantir el distanciament físic com. Aquestes mascaretes, segons va explicar el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, han de constar, almenys, de tres capes de material diferent, si bé va insistir que l’ús per si sol d’aquests productes no protegeix davant el nou virus.

tracking