SEGRE

TRIBUNALS CALENDARI

L'Audiència reactiva l'activitat amb el judici a Trapero i l'assassinat d'Ellacuría

Imatge d’arxiu del major Trapero a l’arribar a l’Audiència.

Imatge d’arxiu del major Trapero a l’arribar a l’Audiència.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional reprendrà a partir d’avui la celebració de judicis al cap de gairebé tres mesos de paralització de l’activitat judicial per la pandèmia de coronavirus. En una setmana amb un calendari molt atapeït, el tribunal reprendrà la vista oral contra el major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero i contra l’excúpula de Pescanova, i preveu també començar-ne altres com la de l’assassinat d’Ignacio Ellacuría i altres sacerdots jesuïtes espanyols al Salvador el 1989.

El judici contra la cúpula dels Mossos durant l’1-O va quedar pendent de conclusions finals quan es va decretar l’estat d’alarma. Així, la Secció Primera de la Sala Penal ha previst únicament quatre sessions, que se celebraran els dies 8, 15, 16 i 17 de juny.

Per avui dilluns està previst que s’anunciïn les conclusions definitives de la Fiscalia, que ha acusat durant tota la vista oral del delicte de rebel·lió Trapero i els excaps polítics de la policia autonòmica César Puig i Pere Soler, mentre que a la intendenta Teresa Laplana li atribueix un delicte de sedició. Així mateix, Esquerra Republicana ha fet una crida a la militància per fer aportacions per assumir la fiança d’1,63 milions que demana el TSJC als diputats Josep Maria Jové i Lluís Salvadó per l’1-O.

tracking