SEGRE

Madrid no contempla demanar ja el pas a la fase 3 però potser flexibilitzar la 2

Madrid no contempla demanar ja el pas a la fase 3 però potser flexibilitzar la 2

Madrid no contempla demanar ja el pas a la fase 3 però potser flexibilitzar la 2EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha dit que el seu Govern no es planteja demanar ja el pas de la regió a la fase 3 de desescalada perquè cal analitzar com evoluciona l’acabada d’estrenar fase 2, però sí que estudiarà si es pot demanar "de flexibilitzar alguna cosa". "Anem a poc a poc", ha assegurat Ayuso en declaracions a Esradio en ser preguntada per si Madrid podria demanar de passar a la fase 3 dilluns vinent malgrat que ha entrat en la fase 2 aquest dilluns.

Ayuso ha reconegut que no està d’acord amb com estan dissenyades les fases, i "com no hi ha transparència" no se sap "a quina cambra fosca de la Moncloa algú ha decidit" què es pot fer i què no en cada una de les fases. I com a exemple, ha dit que no li sembla tan important que hi pugui haver 20 persones en una mateixa casa com que pugui tornar aviat a la feina. "Hi ha parts de les fases 2 i 3 que es podien haver aplicat abans", ha afirmat.

Amb tot, arribats a aquest punt ha dit que cal veure com evoluciona Madrid en la fase 2 abans de demanar el pas a la fase 3 perquè "tot porta el seu temps", i ha tornat a demanar als ciutadans "responsabilitat" i respecte a les normes perquè de no ser així "dolent, això no avança".

D’altra banda, Ayuso s’ha mostrat partidària que a Madrid es puguin fabricar màscares i hidrogels, ja que sabent que seran necessaris "molt temps" haurien de poder fabricar-se a la regió com altres productes d’higiene. I més tenint en compte la dificultat que ha suposat aconseguir-les als mercats internacionals en ple pic de la pandèmia, on hi ha hagut pràctiques mercantils "pirates".

"La salut i la vida han de ser prioritàries perquè viurem cada vegada més anys i la despesa en sanitat serà més gran", ha argumentat la presidenta regional, que ha insistit en la necessitat d’invertir en la fabricació pròpia de material com màscares i evitar que falti material bàsic, com respiradors, davant de qualsevol situació d’emergència sanitària.

tracking