SEGRE

RACISME MANIFESTACIONS

Trump va voler enviar 10.000 soldats contra les protestes

Alts càrrecs es van oposar a la proposta del president || Les marxes per la mort de George Floyd s'estenen per tot el país

Imatge d’una protesta contra el racisme als voltants de la Casa Blanca, a Washington.

Imatge d’una protesta contra el racisme als voltants de la Casa Blanca, a Washington.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va arribar a proposar el desplegament de 10.000 militars als carrers de Washington i altres ciutats per contenir les protestes contra el racisme, segons mitjans locals que citen un funcionari del govern. Trump va fer aquesta proposta durant un acalorat debat al Despatx Oval de la Casa Blanca dilluns passat, just després d’una nit de disturbis a la capital dels EUA. Les manifestacions van esclatar arran de la mort el 25 de maig a Minneapolis de l’afroamericà George Floyd, que durant gairebé nou minuts va agonitzar postrat a terra mentre un agent blanc pressionava el genoll contra el seu coll.

En aquesta trobada, el mandatari va insistir en la necessitat de desplegar immediatament les tropes; però el secretari de Defensa, Mark Esper; el cap de l’Estat Major Conjunt dels EUA, el general Mark Milley, i el fiscal general, William Barr, van objectar i es van oposar a aquesta idea, segons la cadena CBS.

El secretari de Defensa va rebutjar l’ocupació de soldats en actiu contra l’onada de concentracions

No obstant, Esper i Milley van utilitzar una trucada amb els governadors per demanar-los que mobilitzessin els reservistes de la Guàrdia Nacional als seus estats. El mateix dia, el Pentàgon va ordenar desplegar als voltants de Washington 1.600 militars per si fos necessari enviar-los a la zona de les protestes.

Finalment, Esper va ordenar el replegament de totes les tropes i dimecres, en una roda de premsa, va rebutjar l’ocupació de soldats en actiu per contenir l’onada de protestes, en un obert senyal de desacord amb Trump.

D’altra banda, ahir van continuar les protestes contra el racisme tant als Estats Units, on hi ha hagut manifestacions a més de 650 ciutats en els cinquanta estats del país, com en altres nacions com el Regne Unit. També hi va haver una concentració a Lleida ciutat.

tracking