SEGRE

ESPANYACATALUNYA

L'edat mitjana de contagi baixa deu anys en 1 mes i hi ha casos més lleus

Sanitat no notifica cap mort per coronavirus en les últimes 24 hores || Més de la meitat de la població de l'Estat espanyol ja es troba en fase 3 des d'ahir

L’entrada de l’Hospital de Txagorritxu de Vitòria, on s’ha detectat un focus de coronavirus.

L’entrada de l’Hospital de Txagorritxu de Vitòria, on s’ha detectat un focus de coronavirus.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va assegurar ahir que la mitjana d’edat dels nous contagiats per coronavirus ha baixat fins en 10 anys des de mitjans de maig. Va afirmar que l’edat mitjana abans de l’11 de maig era de 61 o 62 anys. “Tanmateix, des del dia 11 de maig, l’edat mitjana dels casos notificats és de 54 anys o menys; detectem positius més joves, per la qual cosa són casos més lleus que els que teníem abans”, va dir.

Així mateix, el ministeri de Sanitat no va notificar ahir cap mort més per coronavirus respecte a diumenge, de forma que la xifra total es manté en 27.136 defuncions, i va reduir a 56 els decessos registrats en l’última setmana, mentre que els contagis en 24 hores baixen de 102 a 48. En total dóna per confirmats 241.717. Madrid és la comunitat que continua més afectada per la pandèmia: 31 de les 56 defuncions dels últims 7 dies corresponen a aquesta autonomia.

Des d’ahir, el 52% de la població espanyola, més de 24 milions de persones, es van incorporar ahir a la fase 3 del pla de desescalada, en la qual les autonomies recuperen les competències per permetre la mobilitat interprovincial dins d’una mateixa comunitat i decidir quan fer el pas a la “nova normalitat”. D’altra banda, les funeràries catalanes van reportar ahir 8 noves morts per Covid-19, 29 menys que en l’últim balanç de Salut. Això deixa la xifra global de víctimes en 12.403. A més, s’han detectat 173 nous casos positius (151 menys) i ja n’hi ha 68.499.

tracking