SEGRE

PROTESTES RACISME

Trump creu que l'actuació de la policia pot ser “més amable” però la defensa

El fèretre de George Floyd, ahir, a l’entrar a una església de Houston.

El fèretre de George Floyd, ahir, a l’entrar a una església de Houston.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va insistir ahir a defensar l’actuació de la policia davant l’onada de protestes desfermades per la mort a mans d’un agent de Minneapolis del ciutadà afroamericà George Floyd. En una reunió amb representants de cossos policials a la Casa Blanca, el mandatari nord-americans va matisar, no obstant, que els protocols policials podrien ser “més amables”.

“El 99% dels policies són gent magnífica, encara que de vegades hi ha coses horribles, com les que hem vist recentment”, va sentenciar.

D’altra banda, William Barr, fiscal general dels Estats Units, va contradir les afirmacions de Trump sobre la seua entrada al búnquer de la Casa Blanca davant de les protestes que es van registrar fa uns dies als voltants del complex presidencial. El president va afirmar que va estar al búnquer “durant un curt període de temps” i només per “inspeccionar-lo”. Barr, en canvi, va afirmar que el servei secret li va recomanar que baixés i es quedés allà.

En paral·lel, van seguir les protestes i els homenatges per recordar Floyd. El Parlament britànic va guardar un minut de silenci mentre que Wall Street va suspendre les operacions 9 minuts mentre a la seua ciutat natal es feia un funeral.

tracking