SEGRE

MÓN

L'OMS rectifica i assegura que els asimptomàtics transmeten el virus

Assenyala que la transmissió podria donar-se en activitats amb forta expulsió d'aire || L'organització avança que la vacuna contra el virus no estarà llesta aquest any

Control de temperatura per entrar a un mercat a Roma.

Control de temperatura per entrar a un mercat a Roma.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va assegurar ahir que els malalts de Covid-19 asimptomàtics poden transmetre la malaltia i va assenyalar que no està demostrat que els malalts que no presenten símptomes puguin contagiar menys, una cosa que va afirmar la responsable tècnica de l’organització, Maria Van Kerkhave.

En un acte difós per xarxes socials per aclarir els mecanismes de contagis del coronavirus, un alt càrrec de l’organització, Michael Ryan, va assenyalar que, segons diversos estudis realitzats al Japó, activitats en les quals s’expulsa aire amb força com l’exercici o parlar alt en llocs tancats podrien provocar la transmissió, encara que va matisar que es necessiten més investigacions per confirmar-ho, ja que es desconeix quants d’aquests pacients asimptomàtiques poden transmetre la infecció.

Dilluns, Van Kerkhove havia declarat que “sembla inusual que una persona asimptomàtica transmeti la malaltia”. L’epidemiòloga va basar les seues declaracions en diferents estudis realitzats a Àsia que indiquen que els qui contreuen el coronavirus però no arriben a desenvolupar símptomes rarament transmeten la infecció.

Paral·lelament, l’organisme va assegurar que la cura contra aquesta pandèmia, que ja suma més de 400.000 morts i set milions de casos a tot el món, no estarà disponible aquest any. Tanmateix, va avançar que en poques setmanes hi haurà “bones notícies” sobre els tractaments. Així mateix va afegir que la immunitat contra el nou coronavirus podria durar entre sis i 12 mesos, malgrat que va matisar que aquesta dada és hipotètica ja que es basa en la immunitat que han generat altres virus de la mateixa família, si bé no existeix evidència científica sòlida que ho recolzi. A més l’OMS també va afirmar que es desconeix si el coronavirus actuarà de forma diferent quan les temperatures canviïn i que, per tant, no s’ha de comparar amb la forma en què actua la grip.

tracking