SEGRE

EUA POLÈMICA

Les protestes antiracistes enderroquen les estàtues d'esclavistes i militars

A Virgínia en llancen una de Colom a un llac

A Oxford van exigir la retirada d’una estàtua de Cecil Rhodes.

A Oxford van exigir la retirada d’una estàtua de Cecil Rhodes.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els manifestants de les protestes antiracistes motivades per l’assassinat de l’afroamericà George Floyd quan estava sota custòdia policial han centrat durant aquests últims dies la seua mirada en les estàtues d’esclavistes i militars, que han demolit com a repulsa al racisme.

A l’estat de Virgínia, als Estat Units, un miler de persones que es van manifestar en “solidaritat” amb els indígenes van enderrocar, incendiar i llançar a un llac una estàtua de Cristòfor Colom situada en un parc de Richmond.

Demana al Congrés actuació contra la violència policial per “evitar” que la mort de Floyd sigui “en va”

En aquesta mateixa ciutat també es va enderrocar una escultura del general confederat Williams Carter Wickham. Paral·lelament, al Regne Unit milers de persones es van concentrar davant la universitat d’Oxford per exigir la retirada de l’estàtua dedicada a un dels personatges més grans de la història colonial britànica, el supremacista Cecil Rhodes. La reivindicació es va produir dies després que a Bristol fos llançada al riu una altra estàtua, la del comerciant i traficant d’esclaus Edward Colston. “Ningú sentirà la seua pèrdua”, va dir l’alcalde de la ciutat, Mavin Rees, fill d’un immigrant jamaicà.

Tanmateix, aquestes no van ser les úniques actuacions. A Londres els manifestants van escriure als peus de l’estàtua de l’antic primer ministre Winston Churchill les paraules “era un racista”.

I mentre les protestes continuaven als carrers de la principals ciutats dels EUA i de tot el món, el germà de Floyd, Philonise Floyd, va acudir al Congrés nord-americà per demanar als diputats acabar “amb el sofriment” dels afroamericans i evitar que la pèrdua de George sigui “en va”. La Cambra va celebrar una audiència sobre la brutalitat policial.

tracking