SEGRE

ESPANYA

Un mort i cinc positius més en el brot de l'hospital de Basurtu

Es dupliquen els contagis a nivell estatal

Personal sanitari realitza tests a l’hospital de Basurtu.

Personal sanitari realitza tests a l’hospital de Basurtu.EUROP A PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital de Basurtu va registrar ahir un mort amb patologies prèvies i cinc positius més per coronavirus en les últimes 24 hores, cosa que eleva a 25 el nombre de contagiats en el focus detectat a l’hospital bilbaí a començaments de setmana. En total, els encomanats són nou professionals, dotze pacients –entre ells el finat– i quatre persones que van realitzar visites a les instal·lacions sanitàries. Davant d’aquesta situació el centre ha decidit realitzar tests als més de 4.500 treballadors. Per la seua part, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències, Fernando Simón, va assegurar que el focus de coronavirus localitzat a l’hospital sembla controlat, encara que va afegir que caldrà esperar que es compleixin els terminis de transmissió per donar-lo per segur.

Quant al focus de l’Hospital Universitari de Txagorritxu, a Vitòria, la consellera de Salut basca, Nekane Murga, va indicar que s’han realitzat 117 PCR a contactes estrets i professionals que han treballat en la planta analitzada, i la xifra de positius es manté en quatre, dos pacients, un professional i un visitant.

Quant a les dades que deixa la pandèmia a nivell estatal, el ministeri de Sanitat va continuar sense actualitzar per quart dies la xifra de morts, tornant a situar-la en 27.136, encara que sí que va comptabilitzar 167 nou contagis, el doble que la jornada anterior, de forma que el nombre total de casos s’eleva ja fins als 242.280. Respecte a aquests positius, Simón va alertar que en un mes s’han detectat 96 casos importats, 24 dels quals han estat detectats en l’última setmana.

tracking