SEGRE

EUA RACISME

Trump refusa treure noms de confederats a bases militars

Lliure un implicat en la mort de Floyd

Una de les estàtues de Colom vandalitzades als EUA.

Una de les estàtues de Colom vandalitzades als EUA.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la mort de l’afroamericà George Floyd mentre era sota custòdia policial, milers de nord-americans s’han llançat als carrers contra el racisme i estan demanant que s’acabi amb els símbols confederats i colonials.

Tanmateix, el president, Donald Trump, va mostrar ahir la seua oposició a la possibilitat de reanomenar la dotzena de bases militars nord-americanes que porten el nom de comandants confederats i defensors de l’esclavitud al·legant que aquestes han servit per entrenar “herois nacionals”.

D’una altra banda, als carrers, els manifestants van continuar fent caure i provocant danys a diverses estàtues d’aquests militars i també d’altres personatges com Cristòfol Colom, una figura polèmica als Estats Units, especialment entre els nadius americans.

Paral·lelament, un dels quatre agents de la Policia de Minneapolis involucrats en la mort de George Floyd, Thomas Lane, va ser posat en llibertat després que hagi pagat una fiança de 750.000 dòlars (prop de 660.000 euros).

D’altra banda, a Nova York s’investiga un nou cas de brutalitat policial contra un menor de raça negra que va ser arrestat durant les manifestacions.

tracking