SEGRE

POBLACIÓ

Sánchez tanca l'estat d'alarma fent una crida a la responsabilitat

Alerta que el virus pot tornar en una segona onada i “hem d'evitar-ho”

El president del Govern, Pedro Sánchez.

El president del Govern, Pedro Sánchez.EFE/MONCLOA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va fer ahir una crida a “tornar a aixecar el país des de la unitat” després de la pandèmia del coronavirus, encara que va demanar no abaixar la guàrdia, ja que “el virus pot tornar i pot sacsejar-nos en una segona onada i hem d’evitar-ho tant sí com no”.

En una compareixença sense preguntes a poques hores del final de l’estat d’alarma gairebé cent dies després de la posada en marxa, Sánchez va assegurar que les mesures de confinament han permès salvar “milers i milers de vides” a Espanya” –unes 450.000, segons va assenyalar, citant estudis independents– i més de tres milions a la resta d’Europa.

Ara, segons va dir, comença “una etapa nova” en la qual hi ha “el deure d’avançar”, encara que va demanar “mantenir la guàrdia alta” davant d’un possible rebrot. “Cadascú podem ser un mur o una via de contagi”, va afegir.

En aquest sentit, va anunciar que el Govern està preparant una reserva estratègica amb productes essencials per afrontar possibles emergències sanitàries que “es complementarà” amb el que han de constituir les comunitats autònomes “en l’exercici de les seues competències vinculades amb la sanitat i la salut pública”.

Així mateix, Sánchez, va reclamar “unitat” als partits polítics per construir entre tots un país “més just i vivible”, perquè aquest seria segons la seua opinió “el millor homenatge” a les més de 28.000 víctimes oficials que deixa fins al moment la pandèmia a Espanya.

Per això, el president va instar els grups polítics que recolzin la posició del Govern en les negociacions amb la UE per als fons d’ajuts a la reconstrucció i els va convidar a desterrar “l’insult” i l’“amenaça” del Parlament. “Espanya ha d’entendre’s amb Espanya”, va remarcar Sánchez.

tracking