SEGRE

SUCCESSOS TERRORISME

El detingut per l'atemptat de Reading estava fitxat

Encara que la policia no el veia perillós

Una dona diposita flors a prop del lloc de l’atac, ahir.

Una dona diposita flors a prop del lloc de l’atac, ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis secrets britànics tenien fitxat el sospitós de cometre un apunyalament múltiple dissabte a la tarda a la ciutat de Reading. L’atacant, Jairi Shaadalá, de vint-i-cinc anys i resident a la localitat, va atreure l’atenció de les autoritats del Regne Unit l’any passat, encara que no el consideraven perillós.

A més, en un comunicat, la policia va confirmar que la motivació de l’atemptat és terrorista, després d’haver-ho sostingut en un primer moment i haver-ho posat en dubte hores després. “La Policia Antiterrorista pot confirmar que l’incident amb apunyalaments que va tenir lloc ahir a la nit a Reading ha estat ara declarat atemptat terrorista”, van sentenciar les autoritats al comunicat. Segons el subcomissari de la Policia Metropolitana, Neil Basu, Saadalá seria un “llop solitari” que es va radicalitzar sol.

En l’atac van morir tres persones i tres més van resultar ferides. El primer ministre britànic, Boris Johnson, es va mostrar “consternat i fastiguejat” per aquest succés. “Els meus pensaments estan amb tots els afectats pel terrible incident de Reading i agraeixo la tasca dels serveis d’emergència”, va manifestar.

tracking