SEGRE

MÓN

Els contagis pel brot de Covid en un escorxador alemany superen els 1.300

Gairebé 100 infectats en una festa a Portugal

Simpatitzants de Bolsonaro sense guardar distàncies, ahir, a Rio.

Simpatitzants de Bolsonaro sense guardar distàncies, ahir, a Rio.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de coronavirus desencadenat en un escorxador del land alemany de Renània del Nord-Westfàlia ja ha provocat més de 1.300 contagis, segons les dades facilitades per les autoritats germàniques. Així, en l’últim balanç publicat ahir, el nombre de positius confirmats va pujar fins als 1.331, quan al principi es parlava només de 400 casos. A l’empresa càrnia, establerta a la localitat de Gütersloh, treballen 6.100 persones i 250 proves encara no han estat analitzades, amb la qual cosa la xifra d’infectats podria créixer encara més. Tanmateix, el primer ministre de l’estat federat, Armin Laschet, va descartar decretar un nou confinament perquè “el brot no representa un salt qualitatiu en l’amenaça de la pandèmia”.

D’altra banda, almenys 90 persones es van contagiar de coronavirus en una festa clandestina celebrada el passat dia 7 a la localitat portuguesa de Lagos, a l’Algarve. La família va dissoldre la concentració, que en principi havia de reunir només set persones, però que va acabar congregant-ne més d’un centenar. Un altre rebrot del Covid-19, el de Pequín, va deixar ahir 22 nous casos confirmats. D’aquesta manera, el nombre de malalts associats a aquest focus és de 227. Amb tot, les autoritats xineses van insistir que la situació està sota control i van destacar que poden efectuar gairebé 250.000 tests diaris.

Per la seua banda, a Amèrica Llatina la pandèmia va in crescendo, amb vora 35.000 positius nous dissabte al Brasil i algunes ciutats que ja estan tornant a aplicar restriccions. També Hondures i Panamà estan registrant xifres rècords i al Perú, que ja ha superat en contagis Espanya, la situació continua descontrolada i ahir es va informar de 3.400 noves infeccions. Xile ja té més casos que Itàlia.

tracking