SEGRE

MONARQUIA INVESTIGACIÓ

Un empresari va finançar la lluna de mel de Felip VI

Va pagar 269.000 dòlars dels 467.500 que va costar || Els monarques van visitar Cambodja, Fiji, Samoa, Califòrnia i Mèxic

Imatge de Felipe i de Letícia el dia del seu casament, el 22 de maig del 2004.

Imatge de Felipe i de Letícia el dia del seu casament, el 22 de maig del 2004.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un empresari català amic de Joan Carles I va pagar més de la meitat de la lluna de mel de Felip VI i Letícia el 2004, segons va revelar ahir el diari britànic The Telegraph. Josep Cusí, que hauria finançat el viatge a través de la seua empresa Navilot, va desemborsar 269.000 dòlars dels 467.500 que va costar l’escapada dels ara monarques per Cambodja, les illes Fiji, Samoa, Califòrnia i Mèxic. Segons va assenyalar el rotatiu, Felip i Letícia s’haurien allotjat en hotels de luxe i, en algunes ocasions, sota els pseudònims de “senyor i senyora Smith”.

Fins i tot van arribar a allotjar-se en una illa privada a l’arxipèlag de les Fiji. En aquest sentit, el diari britànic aporta com a prova una nota manuscrita dels llavors prínceps d’Astúries en la qual agraeixen el tracte rebut. Cusí, que té vuitanta-sis anys, és amic de Joan Carles I i han participat junts en diverses regates internacionals. A més, l’empresari també s’ha encarregat de comprar i vendre iots per a l’actual monarca emèrit.

D’altra banda, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, preguntarà dimecres al Govern central per què el PSOE veta crear una comissió per investigar els negocis de Joan Carles I.

tracking