SEGRE

MONARQUIA INVESTIGACIÓ

Corinna va muntar el viatge de noces de Felip i Letícia

Per encàrrec de Joan Carles I || Moncloa creu que l'actual rei va ser “contundent” amb el seu pare al renunciar a l'herència

Felip VI i Joan Carles I, en una imatge d’arxiu del 2014.

Felip VI i Joan Carles I, en una imatge d’arxiu del 2014.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, amiga de Joan Carles I fins al 2012, va organitzar la lluna de mel de Felip i Letícia el 2004 per encàrrec del llavors cap de l’Estat, segons va revelar ahir el diari britànic The Telegraph. El viatge, que va portar els actuals monarques per Cambodja, les illes Fiji, Samoa, Califòrnia i Mèxic, va ser finançat per Josep Cusí, un empresari amic de l’ara rei emèrit que va assumir més de la meitat del prop de mig milió de dòlars que va costar l’escapada dels llavors prínceps d’Astúries. Corinna, per la seua part, es va encarregar de vetllar per la confidencialitat de les destinacions en les quals s’anaven a allotjar els noucasats i va ser idea seua identificar-los com a “senyor i senyora Smith”. En aquest sentit, segons Vanity Fair, Corinna tenia guardat al seu mòbil el telèfon de Joan Carles amb el nom de John Smith.

Davant d’aquestes revelacions del rotatiu britànic, el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, va instar Felip VI a donar explicacions del per què un empresari va sufragar part de la seua lluna de mel. En aquest sentit, va subratllar que aquestes informacions “desmantellen l’intent de l’actual cap d’Estat de separar-se dels embolics i les corrupteles del seu pare”. Igualment, va anunciar que els comuns presentaran als ajuntaments catalans propostes de moció perquè el món municipal reclami a la taula del Congrés la creació d’una comissió per investigar les suposades irregularitats en els negocis de Joan Carles I. Al contrari, el líder del PSC, Miquel Iceta, va lamentar aquesta iniciativa i va afirmar que els ajuntaments “s’han de centrar” en les seues competències. El Govern central va respondre, en una pregunta formulada per ERC, que “respecta” les investigacions que afecten el rei emèrit i va subratllar que Felip VI ja va ser “contundent” amb el seu pare en el comunicat que va emetre el 15 de març, en el qual entre altres coses anunciava la seua renúncia a l’herència paterna. Cs també va insistir a rebutjar la comissió i va demanar deixar l’assumpte en mans dels jutges.

tracking