SEGRE

MÓN

Gairebé 650.000 confinats a Alemanya pel brot originat en un escorxador

Portugal imposa restriccions a Lisboa

Empleats de la càrnia alemanya on es va detectar un brot.

Empleats de la càrnia alemanya on es va detectar un brot.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estat alemany de Renània del Nord-Westfàlia va decidir ahir tornar a confinar els gairebé 650.000 habitants dels districtes de Warenorf i Gütersloh, en el qual es troba situat l’escorxador del grup Toennies on la passada setmana es va detectar un brot de coronavirus que afecta ja prop de 1.500 dels seus 7.000 treballadors, que es troben en quarantena. La decisió implica tancar tots els bars i restaurants, museus, cines o gimnasos com a mínim fins al juliol. Aquest és el primer pas enrere al país des que va començar a relaxar les mesures per lluitar contra el virus a mitjans de maig.

Paral·lelament, el Govern germànic va apuntar que el llindar per fer marxa enrere en la desescalada turística entre el seu país i Espanya seria de 50 casos per cada 100.000 habitants en una setmana.

Per la seua part, el Govern portuguès va imposar noves restriccions a la regió metropolitana de Lisboa després que en l’última setmana es disparessin en aquesta zona els contagis. Així, el màxim d’assistents a concentracions passa de 20 a 10 persones. A més els establiments comercials hauran de tancar a les 20.00 hores. D’aquesta manera Portugal, que durant els mesos més durs de la pandèmia va ser un referent internacional gràcies a la seua bona contenció del virus, lluita ara per controlar els seus brots per no afectar la seua imatge de país segur per al turisme.

Al contrari, al Regne Unit, un dels països europeus que més tard van reaccionar a la pandèmia, aixecarà les restriccions de distanciament social el 4 de juliol reobrint bars, restaurants i hotels.

tracking