SEGRE

ELECCIONS AUTONÒMIQUES

Feijóo i Urkullu revalidarien les seues victòries a Galícia i Euskadi

El PP amb majoria absoluta i el PNB podria governar amb el PSOE

Alberto Núñez Feijóo.

Alberto Núñez Feijóo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president gallec, Alberto Núñez Feijóo, i el lehendakari basc, Iñigo Urkullu, revalidarien majoria en els comicis gallecs i bascos del 12 de juliol, segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), que deixa Vox fora d’ambdós parlaments autonòmics.

En cas de confirmar-se els pronòstics del sondeig, el president de la Xunta, del Partit Popular, aconseguiria la seua quarta majoria absoluta amb entre 40 i 42 escons. El PSOE, amb la meitat de vots que aconseguirien els populars, es quedaria amb entre 16 i 18 seguit pel BNG (12-14) i Galícia en Comú (4-6).

A Euskadi, el PNB, liderat per Urkullu, es proclamaria guanyador a l’aconseguir entre 31 i 34 escons, de 3 a 6 més dels actuals, i el PSE-EE, el seu actual soci al Govern, obtindria la tercera posició amb entre 11 i 13 seients, uns resultats que permetrien a la coalició superar la majoria absoluta a la Cambra de Vitòria, fixada en 38. EH Bildu continuaria com a tercera força (16-18) i a la cua se situarien Elkarrekin Podem-IU (11-12) i la coalició formada per PP+Cs (3-6). Així doncs, amb aquesta coalició els populars veurien minvada la seua presència a la Cambra de Vitòria ja que la formació compta actualment amb 9 escons. Per la seua part, els ultradretans de Vox no aconseguirien representació en cap dels dos parlaments.

Alberto Núñez Feijóo.

Alberto Núñez Feijóo.SEGRE

tracking