SEGRE

SUCCESSOS RACISME

Un repartidor, escanyat per la policia a França

Al gener, tot i repetir que no podia respirar

Una de les protestes a París per la mort de George Floyd.

Una de les protestes a París per la mort de George Floyd.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia francesa es troba a l’ull de l’huracà després que la família d’un repartidor que va morir durant un control al gener exigís mesures contra l’ús excessiu de la força i la suspensió dels agents involucrats.

La víctima, Cédric Chouviat, de 43 anys, va ser detingut el 3 de gener en un control de trànsit a prop de la Torre Eiffel a París, que va degenerar en un acalorat intercanvi d’insults entre ell i quatre policies. Després, els agents el van immobilitzar estrenyent-li el coll contra l’asfalt.

Segons va publicar el diari francès Le Monde, l’home va estar durant 10 minuts repetint-los que no podia respirar fins que va acabar morint amb la tràquea fracturada.

Aquesta maniobra és la mateixa que la policia va aplicar per detenir l’afroamericà George Floyd a Minnesota, i la mort de la qual ha provocat innombrables protestes per tot el món contra el racisme i la violència policial. El 2016 un altre jove negre, Adama Traoré, també va morir quan estava sota custòdia policial a París.

Els quatre agents que van intervenir en la detenció de Chouviat s’enfronten a una acusació d’homicidi involuntari, però no han estat suspesos de les seues funcions.

tracking