SEGRE

ESNOTICIA

“Un altre confinament afectaria persones grans i vulnerables”

Salut es prepara per a una possible segona onada abans de la tardor

Alba Vergés.

Alba Vergés.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, va indicar que un nou confinament afectaria les persones vulnerables, les persones grans i amb malalties cròniques, mentre que s’intentaria preservar al màxim l’escola. Les persones més vulnerables, va dir, seran les primeres a les quals aplicar “mesures una mica diferents si el nombre de casos comença a augmentar” i va apuntar que “en la mesura possible surtin el mínim de casa”.

En declaracions a Ràdio 4, va defensar que “cal fer les coses sense un confinament total de tota la població, intentant al màxim que els nens puguin continuar anant a l’escola i que hi pugui haver una vida bastant normal, però protegint les persones més vulnerables”.

Sobre les residències, va assegurar que afrontaran una segona onada “d’una manera molt diferent”.

Sobre el tancament d’escoles, va reiterar que va ser una decisió encertada en aquell moment, basada en la informació que es tenia, però una vegada s’ha comprovat que els nens no són grans transmissors del virus, es prendran “unes decisions diferents en aquesta segona onada, intentant mantenir la normalitat a l’escola allà on es pugui”.

D’altra banda, va indicar que no els han consultat el pla de resposta que prepara el Govern espanyol en cas de segona onada, però va indicar que des del Govern català saben com s’han de preparar.

En aquest sentit, va dir que tenen material de protecció ja encarregat de cara al setembre i que es treballa per tenir les residències preparades. Així mateix, va tornar a descartar de moment aplicacions per rastrejar contactes de forma automàtica, per un component ètic i perquè “no tenen el rigor que hauria de tenir”, va manifestar. “Aquesta serà la nostra posició llevat que surti alguna innovació.”

Fins ara hi ha hagut 70.864 casos positius de coronavirus confirmats per prova diagnòstica, segons el departament de Salut.

tracking