SEGRE

CORRUPCIÓ JUSTÍCIA

Fèlix Millet i Daniel Osàcar entren a presó pel 'cas Palau'

L'expresident de la institució va arribar-hi en ambulància || Poc abans que finalitzés el termini per al seu ingrés voluntari

Daniel Osàcar arribant a la presó Brians-2 amb el seu advocat.

Daniel Osàcar arribant a la presó Brians-2 amb el seu advocat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Palau de la Música Fèlix Millet i l’extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Daniel Osàcar van ingressar ahir de manera voluntària a la presó barcelonina de Brians 2, on són a la infermeria, per complir la seua condemna per l’espoli de la institució cultural entre els anys 2000 i 2009.

L’últim d’entrar a la presó, poc abans que expirés el termini per fer-ho voluntàriament que va fixar l’Audiència de Barcelona, va ser Millet. Va arribar en ambulància al centre penitenciari de Sant Esteve Sesrovires, poc abans de les 19.00 hores, per complir la condemna de nou anys i vuit mesos per delictes de malversació i apropiació indeguda, tràfic d’influències, blanqueig de capitals i delicte contra la Hisenda Pública.

L’Audiència de Barcelona va desestimar tots els recursos presentats per Millet i Osàcar

Poc abans va acudir a la mateixa presó Osàcar, condemnat a tres anys i mig per acordar amb els saquejadors confessos el pagament de mossegades de la constructora Ferrovial a través del Palau, a canvi de beneficiar-la en l’adjudicació d’obres públiques en l’etapa de govern de Jordi Pujol. Els pagaments s’amagaven sota la simulació del patrocini de les activitats del Palau de la Música. Millet i Osàcar, tots dos de 84 anys d’edat, van intentar fins a última hora sense èxit demorar l’ingrés a la presó, primer al·legant davant de l’Audiència el seu estat de salut i la seua avançada edat i posteriorment sol·licitant que s’aturés el procés fins que es tramités la petició d’indult. Tanmateix, aquesta va desestimar tots els recursos i va mantenir el termini límit que els va donar perquè entressin a la presó.

En aquest sentit, l’Audiència va considerar que les malalties que pateixen tots dos no els comporten un “risc vital” en cas de ser empresonats i va ressaltar que els dos havien estat condemnats per delictes greus vinculats a la “corrupció política”.

Des de dilluns passat està ingressat en aquesta presó Jordi Montull, la mà dreta de Millet al Palau i que en el seu cas va ser condemnat a set anys i mig de presó per l’espoli.

tracking