SEGRE

ESNOTICIA

La UE sospesa mantenir tancades les fronteres amb EUA, Rússia i Brasil

Amb 51 països més, a causa de l'elevat nombre de contagis i morts

Malgrat la progressiva reobertura de les fronteres, l’activitat als aeroports continua sent baixa.

Malgrat la progressiva reobertura de les fronteres, l’activitat als aeroports continua sent baixa.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Europea podria mantenir el veto als viatgers procedents dels Estats Units després de la reobertura de les fronteres exteriors a causa de l’elevat nombre de contagis i morts que està provocant el coronavirus al país.

Així consta en un esborrany, avançat per Euronews, en el qual també se’ls prohibiria l’entrada a territori comunitari des del Brasil, Rússia o Qatar, tots territoris en els quals el Covid-19 encara no està sota control. Brussel·les revelarà la llista de països vetats la setmana que ve, però fa quinze dies ja va avançar que tindria en compte la taxa d’infecció a l’hora de permetre o no els viatges des de tercers estats a la UE.

En total, s’especula que Europa podria vetar l’arribada de viatgers procedents de fins a cinquanta-quatre estats amb l’objectiu de reduir el risc de rebrots al Vell Continent.

I és que amb la pandèmia sota control a la major part del territori comunitari, el principal maldecap en aquest moment per a les autoritats sanitàries són els focus aïllats de coronavirus. A Alemanya, el brot en un escorxador de Gütersloh ja ha infectat més de 1.500 persones. Molt a prop d’allà, a la ciutat de Warendorf, també ha tancat una empresa processador de carn al detectar positius entre els seus empleats.

Així, el ministre francès de Salut, Olivier Véran, es va mostrar a favor de mantenir la prohibició d’entrada a la UE de viatgers procedents de països en els quals “el virus circula més ràpidament” que al bloc comunitari, com seria el cas dels Estats Units. El seu homòleg alemany, Jens Spahn, per contra, va preferir no posicionar-se sobre aquesta qüestió.

tracking