SEGRE

SUCCESSOS REGNE UNIT

Almenys sis ferits en un atac amb ganivet en un hotel de Glasgow

La policia va abatre l'autor dels fets i es descarta que sigui un acte terrorista || Aquesta és la segona agressió d'aquest tipus al Regne Unit en menys d'un mes

Els efectius policials van arribar a la zona on es va produir l’atac en dos minuts.

Els efectius policials van arribar a la zona on es va produir l’atac en dos minuts.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys sis persones van resultar ahir ferides, una de gravetat, per un apunyalament múltiple ocorregut ahir al migdia en un hotel del centre de Glasgow, al Regne Unit. L’autor dels fets va morir al ser abatut per la policia escocesa, que va descartar que hi hagués més implicats i que es tractés d’un acte terrorista.

L’hotel, tancat al públic a causa de la pandèmia, estava sent utilitzat com a allotjament temporal per a sol·licitants d’asil, persones en procés de tràmit per intentar obtenir l’estatus de refugiats al Regne Unit.

Entre els ferits es troba un agent, que va ser traslladat a l’hospital en estat crític; un resident a l’hotel de 17 anys i procedent de Sierra Leone, i quatre homes més de 18, 20, 38 i 53 anys entre els quals es troben allotjats i personal de l’establiment.

A banda de la mort de l’atacant per trets dels agents, prèviament la cadena britànica BBC apuntava que tres persones més haurien perdut la vida durant l’atac. Tanmateix, aquestes dades no van ser confirmades oficialment.

Els fets van succeir sobre les 12 del migdia, quan la central d’emergències escocesa va rebre la trucada d’auxili. En tan sols dos minuts, unitats de la força de seguretat es van personar a l’hotel, situat en una de les artèries principals del centre de la ciutat, West George Street. La seua ràpida actuació va poder evitar que es produïssin més víctimes.

L’atac va suscitar certa preocupació per la possibilitat que es produeixin altres incidents, ja que recentment hi va haver aldarulls al centre de Glasgow durant una manifestació en defensa dels drets dels refugiats i sol·licitants d’asil, que va ser atacada per simpatitzants de l’extrema dreta.

A més, fa només un setmana un jove libi de vint-i-cinc anys, identificat com Khairi Saadallah i que va ser arrestat, va matar a ganivetades tres persones i va ferir-ne tres més en un parc de la localitat anglesa de Reading.

Tant la ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, com el premier britànic, Boris Johnson, van condemnar el succés i van demanar precaució a tota la població.

tracking