SEGRE

ESPANYA

Els contagis repunten tot i estar controlats els brots

Els casos positius han augmentat en 191 en les últimes 24 hores || El Govern central admet que n'hi haurà més fins a trobar vacuna

Aquest home va sortir ahir de l’UCI després de passar-hi 96 dies.

Aquest home va sortir ahir de l’UCI després de passar-hi 96 dies.EFE/JESÚS DIGES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contagis diagnosticats en les últimes 24 hores a Espanya es xifren en 191 i han experimentat un lleuger repunt –34 més que dijous– especialment a Aragó, on continua actiu el brot de coronavirus en quatre comarques limítrofes amb Lleida que han tornat a la fase 2 de la desescalada. A Màlaga, on se situa l’altre brot que més preocupa les autoritats sanitàries, el focus està localitzat i la situació segueix sota control.

El brot aparegut al Centre d’Acollida, Emergència i Derivació de Creu Roja afecta fins al moment 87 persones, que estan en aïllament i custodiades per les forces de seguretat de l’Estat. En total, Andalusia registra vuit brots per coronavirus que afecten 156 persones a les províncies de Màlaga, Cadis, Huelva, Almeria i Granada. El més nombrós és el de la província malaguenya, segons dades facilitades pel Govern autonòmic.

Així mateix, el nombre d’encomanats a Múrcia pel coronavirus importat des de Bolívia ascendeix a vint-i-quatre persones després de sumar ahir cinc casos més.

A més, Navarra va registrar així mateix sis nous positius, tres dels quals de treballadors d’una empresa. En aquesta comunitat, un home de 37 anys d’edat, que va ingressar a l’UCI del Complex Hospitalari de Navarra el 23 de març, va abandonar ahir, 96 dies després, el servei de cures intensives. Fa dos dies, una dona de 75 anys va abandonar l’UCI després de passar-hi també fins a 96 dies ingressada.

La portaveu del Govern central i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va assegurar que tots els rebrots que es produeixen estan “controlats”, gràcies a la preparació del sistema sanitari i de l’atenció primària, que permet detectar-los “precoçment”, fins i tot “en alguns casos sent les persones asimptomàtiques”. Això sí, va avisar que fins que arribi la vacuna es poden continuar produint brots. “No és perquè siguem persones malastrugues, sinó perquè en gran part dels països que han estat més avançats en el desenvolupament de la pandèmia ho hem vist, com a la Xina”, va assegurar.

tracking