SEGRE

ESNOTICIA

Els sindicats volen solucions per evitar que la crisi afecti l'ocupació

CCOO i UGT de Lleida es queixen que no s'hagi convocat una taula de diàleg

Protesta davant de la subdelegació del Govern estatal a Lleida.

Protesta davant de la subdelegació del Govern estatal a Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sindicats CCOO i UGT de Lleida es van concentrar ahir davant de la subdelegació del Govern central per reclamar “un acord per rescatar les persones, els treballs i els salaris” que s’han vist perjudicats per la crisi sanitària del Covid-19.

La protesta estava organitzada en diferents punts de tot l’Estat per demanar al Govern espanyol “un gran pacte per a un nou model social i econòmic”, on les persones, van afegir els organitzadors, “siguin el centre de les decisions i que ningú es quedi enrere”.

Cristina Rodríguez, secretària general de CCOO de Lleida, es va queixar que “a hores d’ara” tant a Catalunya com a Lleida no s’hagi convocat encara els agents socials a una taula de diàleg per buscar propostes per resoldre el problema econòmic. “No és acceptable. És una oportunitat per buscar ara les millors solucions per al nostre territori”, va dir.

Per la seua part, el secretari general d’UGT de Lleida, José Luis Aguilà, va manifestar que “amb aquestes accions volem alçar la veu i reclamar la millor sortida a aquesta situació sobrevinguda”. Va posar èmfasi en el gran nombre de llocs de treball que “estan en joc” arran de la pandèmia i va demanar a les diferents administracions “que actuïn al més ràpid possible” per evitar que les xifres d’atur “continuïn augmentant”.

Tots dos van apressar també, en relació amb la campanya de la fruita, que es compleixin els protocols de seguretat al camp i les centrals.

Els sindicats es van concentrar ahir en nombrosos punts de l’Estat espanyol per tal de reclamar un gran pacte per un nou model social i econòmic on les persones siguin “en el centre” de les decisions. Avui diumenge també es repetiran en altres ciutats.

Protesta davant de la subdelegació del Govern estatal a Lleida.

Protesta davant de la subdelegació del Govern estatal a Lleida.MAITE MONNÉ

tracking