SEGRE

ESPANYA

Es doblen els esforços per aïllar els nous brots de coronavirus

Primera setmana amb llibertat de moviments

Imatge d’una estació robotitzada de proves PCR.

Imatge d’una estació robotitzada de proves PCR.EFE/ROMÁN G. AGUILERA/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera setmana amb llibertat de moviments a tot l’Estat i l’obertura al turisme estranger es complia ahir dissabte amb la majoria dels sistema sanitaris entossudits a identificar i aïllar els nous focus de contagi de coronavirus, que provoca ja 28.341 morts i 248.469 contagis, segons les dades del ministeri de Sanitat, que eleva a 11.643 els pacients que han requerit cures intensives des de l’inici de la pandèmia, 17 d’ells en l’última setmana.

En els set primers dies de nova realitat quotidiana a causa de les limitacions que continua imposant la pandèmia s’han comptabilitzat a Espanya 2.531 contagis, unes xifres contingudes en relació amb el balanç global d’una crisi sanitària en la qual els esforços, com al març, s’han tornat a centrar a ubicar i contenir els focus de contagi puntuals.

Ahir, el ministeri de Sanitat va registrar en les últimes 24 hores tres morts amb coronavirus, que eleven les defuncions de l’última setmana a 13 i el total a 28.341, i va xifrar en 191 els contagis diagnosticats en les últimes 24 hores, els mateixos que els notificats divendres.

Segons les dades del ministeri de Sanitat, la xifra de morts –dos de les quals a Madrid i una altra a la Rioja– ha descendit en cinc respecte als notificats divendres, mentre que els casos totals de coronavirus ascendeixen a 248.469.

Dels 191 contagis diagnosticats el dia previ, 72 corresponen a Catalunya i 36 a Madrid. Mentrestant, s’han informat de nous positius Aragó (28), Andalusia (18), Navarra (8), Castella i Lleó (9), Balears (6), Galícia i País Basc (5), País Valencià (3) i Canàries (1).

tracking