SEGRE

ESTATS UNITS

Onze estats d'EUA fan marxa enrere en els seus plans de reobertura

El país trenca el rècord diari de contagis amb 45.330 i supera els 2,5 milions || El vicepresident Pence assegura, tanmateix, que les notícies “són encoratjadores”

Una sanitària efectua un prova analítica a un civil a l’estat de Virgínia (EUA).

Una sanitària efectua un prova analítica a un civil a l’estat de Virgínia (EUA).EFE/EPA/MICHAEL REYNOLDS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys onze estats dels Estats Units han fet marxa enrere en les últimes hores en els plans de reobertura dels seus territoris per l’avenç del coronavirus i el repunt en el nombre de casos.

Fins al moment, nou estats han anunciat que no passaran a la següent fase de reobertura al seu territori. Aquests són Arizona, Arkansas, Delaware, Idaho, Louisiana, Maine, Nevada, Nou Mèxic i Carolina del Nord, segons recull la cadena CNN. S’hi sumen Texas i Florida, que durant divendres van anunciar noves restriccions.

Mentrestant, més de 30 estats estan veient com s’incrementen els seus casos confirmats de Covid-19, unes xifres que estan augmentat de forma general a tot el país.

D’altra banda, els Estats Units han tornat a registrar màxims de contagis en un sol dia amb 45.300 nous positius durant divendres. Segons assenyalen les dades de la Universitat Johns Hopkins, els Estats Units tenen més de 2,5 milions de positius i 125.000 defuncions a causa de la pandèmia. Tanmateix, el vicepresident Mike Pence va afirmar que les notícies són “encoratjadores”.

Nou rècord diari d’infeccions a nivell mundial La pandèmia del nou coronavirus originada a la ciutat xinesa de Wuhan ha registrat en les últimes vint-i-quatre hores un total de 191.700 casos, la xifra més important assolida en el còmput diari des de l’inici de la crisi i que eleva el total registrat a 9,8 milions de persones encomanades, amb més de 494.000 víctimes mortals a tot el món, segons l’últim balanç publicat per la Universitat nord-americana Johns Hopkins.

Una sanitària efectua un prova analítica a un civil a l’estat de Virgínia (EUA).

Una sanitària efectua un prova analítica a un civil a l’estat de Virgínia (EUA).EFE/EPA/MICHAEL REYNOLDS

tracking