SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez, davant dels rebrots: “No abaixem la guàrdia, siguem mur”

Retreu al Partit Popular que no “posi l'espatlla” per pressionar Brussel·les

Pedro Sánchez, en un míting amb el candidat a la Xunta pel PSdeG-PSOE, Gonzalo Caballero.

Pedro Sánchez, en un míting amb el candidat a la Xunta pel PSdeG-PSOE, Gonzalo Caballero.ROSA VEIGA / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va llançar ahir un “prec” als ciutadans davant dels rebrots que s’han registrat en els últims dies com a conseqüència del coronavirus. “No abaixem la guàrdia”, va apel·lar en la que va ser la seua primera intervenció després de l’arribada de la denominada nova normalitat en el conjunt del país.

“Podem ser mur o ser transmissor. Siguem mur!, no abaixem la guàrdia”, va emfatitzar Sánchez, que en el seu discurs a Ourense, en un míting en el qual donava suport al candidat socialista a la Presidència de la Xunta, Gonzalo Caballero, va reconèixer que un dels moments “més dolorosos” durant aquests mesos han estat els casos dels morts pel Covid-19 i per això se celebrarà una cerimònia d’Estat el proper 16 de juliol.

Sánchez va agrair la “disciplina, solidaritat i esperit de victòria del poble espanyol i gallec” a l’hora de mantenir el confinament, però va insistir a “no abaixar la guàrdia”. “Fem tot el possible per no tirar per terra l’enorme sacrifici que tots hem fet de forma individual o col·lectiu”, va clamar.

D’altra banda, el president del Govern central va lamentar que el PP hagi mantingut a Brussel·les una postura, davant de les mesures i ajuts per a la recuperació de la situació sanitària, que, va dir, suposin una “ultra condicionalitat” per a Espanya, i va acusar la formació que dirigeix Pablo Casado que “en lloc d’ajudar” hagi “crispat” durant la pandèmia. “Si el PP no posa l’espatlla davant de la crisi més greu dels últims 100 anys, quan posarà l’espatlla el PP?”, es va preguntar el cap de l’Executiu central. “El PP el que ha fet, en lloc de sumar, ha estat crispar”, va lamentar. “S’han equivocat d’objectiu i han fracassat”, va emfatitzar.

Així ho apunta en una entrevista a La Vanguardia que es publicarà avui diumenge, en la qual reitera que la sortida al conflicte català és “diàleg, acord polític i referèndum electoral”. Sánchez, al ser preguntat per la possibilitat d’indultar els presos independentistes, explica que “les mesures de gràcia estan perfectament definides en la jurisdicció”.

Disposat a reprendre el diàleg amb Catalunya durant el mes de juliol Pedro Sánchez assegura que vol reprendre el diàleg amb Catalunya durant el juliol tal com s’havia compromès però adverteix que estableixi “soroll electoral” en relació amb la taula de diàleg.

tracking